18 °

max 25 ° / min 18 °

Nedjelja

19.05.

25° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

20° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vraneš odao priznanje Vučiću i Vučeviću za vođenje mudre politike i vaskrs srpskog jedinstva

Izvor: Pljevaljski portal

Politika

Comments 5

Vraneš odao priznanje Vučiću i Vučeviću za vođenje mudre politike i vaskrs srpskog jedinstva

Izvor: PV

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik pljevaljske opštine Dario Vraneš uputio je vaskršnju čestitku čelnicima Srbije, obraćajući im se sa molbom da nastave sa ujedinjavanjem Srba i radom na njihovoj nacionalnoj, vjerskoj i kulturnoj homogenizaciji.

Obraćajući se Vučiću i Vučeviću, Vraneš im je poželio da  praznik, "ohrabri i utješi naš cjelokupni srpski narod a Vama, našim narodnim prvacima, da snage i mudrosti da nastavite borbu za odbranu srpskih nacionalnih interesa.

Ovih dana cjelokupni srpski narod prati Vašu vitešku borbu na polju diplomatije, duhovnoj i ekonomskoj obnovi Srbije. Siguran sam da svaki uspjeh donosi radost svakom Srbinu, jer samo uspravna Srbija može zaštiti Srbe i njihova osnovna prava na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Posebnu radost donosi to što konačno poslije više od jednog vijeka opet vaskrsava u našem narodu mudra politika, kakvu je znao i mudro vodio Miloš Obrenović i njegovi naslednici. Politika koja je upravo na prostoru Pljevalja bila izuzetno vidna i čiji se tragovi ni danas ne mogu izbrisati.

Ta politika je otvorila prve srpske škole, a 1901. godine i Prvu srpsku gimnaziju u našem gradu. Krajem devetnaestog i početkom dvadesetog vijeka u tim školama  se obrazovala generacija koja je donijela potpunu slobodu. Tako su rame uz rame stajali patrijarh Varnava Rosić, vladika raško –prizrenski Mihailo Šiljak, Tanasije Pejatović prvi direktor Prve srpske gimnazije, Stevan Samardžić, Risto Pejatović i mnogi drugi.

"Granice tuđinskih carevina, koje su gospodarile našim prostorima, bile su slabe da bi zaustavile ove nacionalne radnike da rade na vaskrsu srpskog jedinstva", navodi predsjednik pljevaljske Opštine, koja su, podsjetimo, oslobođena su od strane vojske Kraljevine Crne Gore, 1912. 

"Možda je to najbolje znao reći naš Pljevljak, počivši akademik Ljubomir Zuković, da nam državne granice nametnute silom vojne moći, ne smiju „postati i stvarne granice između našeg naroda“. Raduje nas što Vaša politika to razumije i što očinski i bratski brinete o svim Srbima u regionu. Posebno se radujemo što na isti način cijenite trud svih Srba van granica Srbije na očuvanju srpskog nacionalnog indentiteta. U svemu tome, posebnu radost donosi Vaše međusobno uvažavanje i poštovanje, što nas širom regiona obavezuje na međusobne bratske odnose", zaključuje Vraneš.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

DejanRVujičić

4-Ovo je tipični primjerak samomrzećeg Crnogorca koji se bez ostatka kvalifikuje za bgd „dvorsku,“ „zaštićeneu“ „korisnu“ i „džepnu" službu u Takvi kao on su korisni idioti velikosrpskog fašizma, jer provode i propagiraju njegove interese koji su usmjereni protiv postojanja Crne Gore i Crnogoraca.

DejanRVujičić

3-odnosno bošnjaka po Sandžaku. Upravnik opštine PV, još nije stigao u tu fazu, ali nema nikakvih dilema da ima potencije za takvim nečim. Ko je spreman da izda vlastitu državu CG na tako ogoljen i vulgaran način, spreman je na sve. Spreman je da izda sve one koji ne izdaju državu CG..

DejanRVujičić

2- neodoljivo me podsjeća na situaciju kad je Pavle Đurišić, koji je bez sumnje ideološki otac ili đed ovog četničko fašističkog ližishana PV podnosio raport četničkom komandatu Draži Mihajloviću o tome kakve su rezulate postigli u rascrnogorčavanju Crne Gore i ubistvima muslimana..