19 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

20° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nedović: Amandmanima se uvažavaju žrtve genocida, individualizuje krivica, te afirmiše Dejtonski mirovni sporazum

Politika

Comments 9

Nedović: Amandmanima se uvažavaju žrtve genocida, individualizuje krivica, te afirmiše Dejtonski mirovni sporazum

Autor: Antena M

  • Viber

Amandmani crnogorske Vlade na njemačku rezoluciju, podnijeti uz posredstvo SAD-a imaju za cilj da onemoguće manipulacije koje često služe određenim društveno-političkim činiocima za unutrašnje potrebe, poručuje poslanica PES-a Jelena Nedović.

"Njihovi eksponenti uporno učitavaju i komentarišu ono što ne piše i onda polemišu sa svojom tezom, želeći da stvore percepciju u javnosti koja nije realna i bazirana na činjenicama. 

Tako su juče ekstremistički analitičari bliski bivšem režimu potrčali da izvrijeđaju predlagače i same amandmane kojima se uvažavaju žrtve genocida, individualizuje krivica, te afirmiše Dejtonski mirovni sporazum, a time i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine uz Republiku Srpsku kao entitet u njoj", navodi ona.

Potpuno je, kaže, očigledno da zastupnike nekadašnjih aktera ratnih dešavanja i nije briga za regionalni mir i odavanje pijeteta žrtvama, već ovaj tragični događaj koriste za dnevnu politiku.

"Sve jako važne teme za građane (ekonomija, standard, plate, penzije, EU integracije, zdravlje, prosvjeta) su bile u zapećku zbog retorike bivšeg režima koji je konstantno gurao našu zemlju u međuetničke i identitetske tenzije. 

Sa druge strane, interesantno da istovremeno i neki pojedinci iz Beograda poznat po aplauzima, nijesu zadovoljni amandmanima govoreći da su u službi kako bi se “isprala savjest pred domaćom publikom”. 

Ostaje zainteresovanim građanima mogućnost da pročitaju sadržaj amandmana i da na osnovu tog saznanja i pristupa zaključe šta je istina u onome što piše", navodi Nedović.

Rezolucija o genocidu u Srebrenic koja je, kako dodaje, na dnevnom redu u UN-u je jako osjetljiva tema i zbog toga naša država sa multietničkim karakterom ima obavezu da spriječi zloupotrebu žrtava, te pruži dodatan napor ka smanjenju etničkih distanci i prevazilaženju tenzija u regionu.  

"Tako bi ovaj dio evropskog kontinenta umjesto konflikta bio usmjeren na ubrzani ekonomski razvoj i integraciju u EU", zaključila je Nedović.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Milena

Ambiciozna do zla boga,spremna na sve,odvratna muljatorka,radi svojih interesa,obecava benefite u ekonomiji,prosveti,zdrastvu....a pri tom sve pretvaraju u pepeo po nalogu AVetinje.

Ona

Je bila dio tog DPS sistema i bila je savjetnica Ombudsmana samo se lakirana i drugima podvaljivaka kao szo je prevarila Ive iz Alternative i prigrsbila njihov nandat jao svoj i sada he Poskanica...fuj..

skandalozno

E ti nam objasni da je Rezolucija o genocidu u Srebrenici "jako osjetljiva tema", hah. Vidiš, to nijesmo znali no smo čekali baš tebe da nam objasniš i posoliš mozak. Ako nemaš nešto pametnije, nemoj tako otvoreno da se guraš na ministarsku poziciju jer tu nije dovoljna ljepota, ili možda jes.