19 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

20° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PES: DPS poziva na kosponzorisanje rezolucije, a oni gorivom sponzorisali tenkove za vrijeme užasa u Srebrenici

Politika

Comments 8

PES: DPS poziva na kosponzorisanje rezolucije, a oni gorivom sponzorisali tenkove za vrijeme užasa u Srebrenici

Autor: Antena M

  • Viber

Evolucija DPS-a od ratnohuškačke partije do evroatlantske, kao i poruke koje danas šalju imali bi smisla da su se "reformističke" snage nepovratno distancirale od dugogodišnjeg predsjednika, koji iza sebe ima upravo teret odgovornosti za ratne užase širom bivše Jugoslavije, ali i politička savezništva sa Dodikom i Vučićem, koja sada pripisuju drugima, saopšteno je iz PES-a.

"Za razliku od članova DPS-a, niko od članova Vlade iz PES-a nije imao nikakvu odgovornu ulogu u ratnim dešavanjima devedesetih. I zato je jako licemjerno da na kosponzorisanje rezolucije o genocidu u Srebrenici pozivaju oni, koji su gorivom sponzorisali tenkove za vrijeme užasa u Srebrenici. Pošto su u toku svoje vladavine bili uspješni jedino u stvaranju međuetničkih tenzija, DPS sada pokušava da profitira na temi koja je jako osjetljiva i za same žrtve genocida", navode u saopštenju i pitaju:

"Ako postoji saglasnost da za zločine genocida nijesu odgovorni narodi, već pojedinci, što je konstatovano u presudama međunarodnih sudova, onda ne vidimo razlog zašto bi bilo kome smetala inicijativa da se u tom pravcu i precizira odgovornost?", pitaju na kraju.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Dika

Što jeste - jeste. Prodavač noževa je kriv ako vi, umjesto hleba, presječete nekom grkljan? Kakva naopaka logika. "Mi nijesmo učestvovači u geneocidu" - tačno, bili ste đeca. Ali ste saučesnici DANAS? Branite genocidnu i rasističku ideologiju - glavnog krivca za genocid?

jovan

Sponzorisanje gorivom? Kakvo licemerje. Znate li vi, mladi i zele ni, da u Miloševljićevskoj Velikoj Srbiji niko se ništa nije pitao, sem neokruljeni Car Dušan silni Milosević prvi.