20 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popunjavaju mjesta u Kotoru: SNP-ovci počeli svoju kontrolnu funkciju

Politika

Comments 0

Popunjavaju mjesta u Kotoru: SNP-ovci počeli svoju kontrolnu funkciju

  • Viber
Nakon nešto manje od tri mjeseca od kada je, u skladu sa modelima utvrđenim na sjednici Opštinskog odbora SNP Kotor od 27.11.2016. kotorski SNP odlučio da ponudi manjinsku podršku Demokratskoj Crnoj Gori, Demokratskom frontu, Socijaldemokratskoj partiji i Građanskom pokretu URA za formiranje vlasti u Kotoru, počela je napokon da se ostvaruje kontrolna uloga koju je za sebe tražila ova partija, javlja Skala radio. 
To podrazumijeva manjinsku podršku SNP-a ovim strankama za kompletnu izvršnu vlast u Kotoru, uz ostvarivanje kontrolne funkcije u lokalnom parlamentu i Odboru direktora Luke Kotor AD, Savjetu Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora i savjetima preduzeća čiji je osnivač kotorska lokalna uprava.
 
Juče je naimenovan Savjet Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, na čijem je čelu Martin Popović iz SNP-a, koji je više od 11 godina u ranijem periodu bio čelni čovjek ove kuće.
 
Članovi Savjeta iz SNP-a su: kapetan Vladimir Vukadinović, arhitektica Branislava Radonjić i Dragana Gopčević.
 
Član Savjeta iz redova DF-a Milijan Samardžić a SDP-a Zoran Pajević.
 
Zanimljivo je da Demokrate, iz čijih redova je predsjednik opštine Jokić nijesu imali kandidata sa člana Savjeta iz Kotora pa su morale da zatraže pomoć iz susjednog Tivta. Dakle, član savjeta iz redova kotorskih Demokrata je član ove političke partije iz Tivta Vladimir Arsić.
 
Interesantno je da je, kako saznaje Skala, na čelo Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora doveden Rato Brajković, kadar Demokratskog fronta iz Tivta.
 
Građani Kotora, koji su ovu vijest čuli u kafanama, jer zvanično nije objavljena, pitaju se što je sa onim kritikama ranijoj vlasti o dovođenju pojedinih kadrovskih rješenja iz Podgorice, kao i čuđenje kako to da Demokrate i DF nikoga iz svojih redova ne nađoše u Kotoru za ove funkcije? Znači li to da su predizborna obećanja o kvalitetnom kadru koji će da preporode Kotor, ipak samo predizborna priča?
 
Kako Skala radio nezvanično saznaje, ubzo će na dnevni red doći i Luka Kotor AD.
 
Prema saznanjima tog glasila za mjesto izvršnog direktora pominje se kapetan Branko Kovačević iz DF-a a članovi Odbora direktora koje predlaže SNP-a bili bi prof dr Branislav Dragović, dr Branko Baćo Ivanović i kapetan Slobo Vukasović. Ono što je već izvjesno je činjenica da će prvo biti konstituisani savjeti i odbor direktora, pa će tek onda na red doći političke funkcije.
 
Većinu u ovim tijelima činiće kandidati kotorskog SNP-a.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR