26 °

max 26 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

22° / 15°

Nedjelja

26.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Živković: Nadležni da utvrde koji funkcioneri Demokrata imaju nelegalno državljanstvo

Politika

Comments 4

Živković: Nadležni da utvrde koji funkcioneri Demokrata imaju nelegalno državljanstvo

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanik DPS-a Danijel Živković saopštenjem je uputio zahtjev nadležnim državnim organima da utvrde ko je od visokih funkcionera Demokratske Crne Gore i na koji način, nakon 2006. godine uzeo državljanstvo strane zemlje.

"Smatram da postoji osnovana sumnja da je izvjesni broj funkcionera ove partije, protivno zakonu, vođeno privatno - poslovnim interesima, pored crnogorskog dobio i državljanstvo Republike Srbije, što je u suprotnosti sa crnogorskim zakonom", navodi se u saopštenju DPS-a koje potpisuje Živković.

Takođe, zahtijeva od nadležnih organa da utvrde način na koji su se, kako je kazao, ta lica u nerealno kratkom roku "oslobodila" stranog državljanstva. "Postoje indicije da ovaj ispis iz knjige državljana Republike Srbije nije išao regularnom procedurom. U tom smislu, smatram da je od izuzetnog značaja da se utvrdi ko su lica koja su funkcionerima Demokrata omogućila da se oslobode stranog državljanstva i da li ove radnje imaju elemente korupcije, prevare...", navodi on.

"Prozivajući funkcionere Demokratske partije socijalista, “Demagozi” misle da će u slučaju dvojnog državljanstva visokih funkcionera njihove partije, zamagliti stvarnost i skrenuti sa teme. Jedno je sigurno, slučaj dvojnog državljanstva Vladimira Jokića, odlazećeg predsjednika opštine Kotor, biće doveden do kraja i o tome ćemo blagovremeno upoznati crnogorsku javnost. Sve što vam nije jasno u pogledu državljanstva funkcionera DPS možete utvrditi u postupku koji sami pokrenete", piše Živković.

"Manipulacije za koje se kao davljenik za slamku hvatate, neće vas spasiti odgovornosti, kako političke, tako i pravne. Uskoro ćemo izaći sa novim podacima, ovaj put tema neće biti državljanstvo, već će u fokusu biti lažni moral velikih demagoga. I da vas relaksiram: ni jedan visoki funkcioner DPS nije se našao kao stranac na izbornoj listi, a vaši jesu. Mijenjajte odbranu na vrijeme. Ova ne prolazi", zaključuje se u saopštenju DPS-a. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Marina

Sta rade Demokrate crvene li vas se obrazi zboh ovoliko lazi??

Teona

Ko zna jos koliko njih u Demokratama ima drzavljanstvo Srbije a kriju ali sve ce se saznati.

Sorela

Ovo.je stvarno strasno! Dokle oni idu i cime se bave,pa to je strasno ! Pozivaju da se za njih glasa a vec na startu su nas prevarili !