11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Više od 20 auto-kompanija otkazalo učešće na sajmu u Frankfurtu

Izvor: Foto:Screenshot

Auto

Comments 0

Više od 20 auto-kompanija otkazalo učešće na sajmu u Frankfurtu

Izvor: RTS

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Frankfurtski sajam automobila će ove godine biti siromašniji. Na njemu ne učestvuju dvadeset i dvije auto-kompanije. Nastupe su otkazali najveći, većinom Francuzi, ali i Japanci, što govori da se nešto mijenja i u marketingu prodaje automobila.

U Frankfurt ne dolaze „Volvo“, „Rols-rojs“, „Aston Martin“, „Nisan“, „Reno“, „Dačija“, „Micubiši“, kao i marke „Dženeral motorsa“, „Ševrolet“ i „Kadilak“.

„Tojota“, „Mazda“, „Suzuki“ i „Subaru“ takođe neće biti na sajmu. U Frankfurtu neće biti ni „Pežoa“, „Sitroena“ i „DS-a“. I te marke su odabrale drugačije oblike predstavljanja, ali „Opel“ iz iste grupacije „PSA“, s obzirom na to da se još smatra domaćom markom, odlučio je da bude u Frankfurtu.

„Moramo, kao njemački brend nastupiti pred domaćom publikom. Na primjer, prošle godine nijesmo bili u Parizu, ali su djelovi naše grupacije 'Pežo' i 'Sitroen' bili zastupljeni“, kaže Peter Seic iz kompanije „Opel“.

Ni „Fiat“ sa svojim markama „Fiat“, „Krajsler“, „Alfa Romeo“, „Džip“ i „Abart“ neće stići u Frankfurt.

Sajam će morati, zbog svoje budućnosti, u potpunosti da promijeni koncept. Nove tehnologije, autonomna vožnja i elektromobili, zamijeniće do sada popularne brendove.

„U budućnosti neće izlagati samo etablirani proizvođači i dobavljači, već i dobro poznate IT i tehnološke kompanije. Prelazimo s tradicionalne izložbe prema dinamičkom događaju“, rekao je Bernard Mates iz Udruženja automobilske industrije Njemačke.

Po svemu sudeći, veliki sajmovi biće zamijenjeni internet prezentacijama, tako da će sudbina Pariskog i Frakfurtskog sajma, kao najvećih manifestacija ovoga tipa u svijetu, biti veoma neizvesna, kažu upućeni.

Međutim, veliki proizvođači imaju veoma jednostavnu računicu. Prodaja i profit ne obezbjeđuju sredstva za sajmove, mijenja se i tehnologija a mnogi, ako ne nađu način da uštede, mogu i da se ugase.

Milionske uštede, ako se ne ode na sajam, omogućavaju da se novac investira u nešto isplativije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR