Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ima osam godina i najplaćeniji je jutjuber na planeti

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Ima osam godina i najplaćeniji je jutjuber na planeti

Rajan Kadži, osmogodišnjak koji vodi Jutjub kanal „Rajanov svijet“, drugu je godinu zaredom najplaćeniji jutjuber sa 26 miliona dolara zarade u 2019.

Osmogodišnjak je prošle godine sa 22 miliona dolara takođe osvanuo na vrhu Forbsove liste najuspješnijih ličnosti na Jutjubu. Kanal, koji se prvobitno zvao „Rajan tojs rivju“, lansirao je 2015. i primarno je bio posvećen otvaranju i isprobavanju igračaka.

Kasnije je kanal preimenovan u „Rajanov svijet“, a sada uključuje i obrazovne sadržaje za djecu, poput naučnih eksperimenata.

Kadži, koji živi u Teksasu, ima 23 miliona pretplatnika, a posjeduje i svoju liniju igračaka i odjeće, kao i emisiju na televiziji Nikelodeon i aranžman sa striming platformom Hulu.

Na drugom mjestu se nalazi kanal "Dude Perfect", koji postoji već deset godina, a dijeli sadržaje pet prijatelja koji izvode akrobacije i pokušavaju da postave nove Ginisove rekorde.

Blizanci Kobi i Kori Koton, Garet Hilbert, Kodi Džouns i Tajler Touni zaradili su 20 miliona dolara ove godine.

Snimci poput Bubble Wrap Battle i World Longest LEGO Walk pomogli su u privlačenju više od 47 miliona pretplatnika.

Treća na Forbsovoj listi je nova i najmlađa članica najuspješnijih jutjubera – petogodišnja Anastazija Radzinskaja, koja je privukla više od 107 miliona pretplatnika na sedam različitih Jutjub kanala.

Sadržaj njenih kanala fokusiran je na to kako se zajedno sa ocem igra, uči, oblači se, ide u zabavne parkove, glumi u dječjim bajkama, a ove godine zaradila je 18 miliona dolara, prenosi RTS.

Ostavi komentar

0/300