12 °

max 24 ° / min 12 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 12°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić se sastao sa Mogerini: Zalažem se za mir, ali ne volim licemjerne stavove

Region

Comments 0

Vučić se sastao sa Mogerini: Zalažem se za mir, ali ne volim licemjerne stavove

  • Viber
Srpski premijer Aleksandar Vučić i šefica diplomatije EU Federika Mogerini završili su hitan satanak u Davosu, a kako javlja B92, tema je bila Kosovo.

Premijer Srbije je nakon sastanka rekao da je za stolom saopštio da se zalaže za mir i stabilnost po svaku cijenu, ali da ne voli licemjerne stavove.

"Kako su samo Srbi vidjeli duge cijevi? Ipak, spreman sam na svaku vrstu kompromisa, dijaloga i dogovora", rekao je Vučić

Inače, prije odlaska na sastanak u Davosu koji je hitno sazvan zbog situacije na Kosovu, Vučić je iznio stavove o porukama koje su agencije dobile iz sjedišta NATO o djelovanju KPS na sjeveru Kosova.

Izvori iz sjedišta Alijanse su za Betu rekli da Srbija ne može da se poziva na Briselski sporazum, jer on ne obuhvata policijske snage Kosova.

Takođe, navodi se da kosovske vlasti ne moraju da od Kfora traže odobrenje za upućivanje svojih snaga širom Kosova.

"Sada kažu da nemamo pismeni sporazum, pa nemamo ga, ali je to dio onoga o čemu smo razgovarali i imamo usmeni sporazum. Znate, u Briselu imate samo dva sporazuma u pisanoj formi, a sve ostalo je postizano kao usmeni sporazum", rekao je Vučić.

Kako je rekao, i ono što je dogovoreno za most u Kosovskoj Mitrovici i za Telekom, do konačnog parafa, bilo je u usmenoj formi.

"Ali, šta ćete, kada neko suštinu pokušava da zamagljuje formom, onda imate takav problem. Sve u svemu, uvjeren sam, i negdje siguran, da ćemo ostati stabilni i čvrsti kao kamen, jer će to značiti bolji ekonomski uspjeh i životni standard za građane", rekao je Vučić.

On je rekao da vjeruje da će sa Albancima biti nađeno mirno i racionalno rješenje.

"Imali smo posebne kontakte sa Albancima na Kosovu i vjerujem da ćemo sve probleme da riješimo na miran, racionalan i razuman način", rekao je Vučić novinarima u Davosu.

On je naveo da oklopna vozila, duge cijevi ne vode ničemu i da nisu dio rješenja.

"Za nas je probem, samo jedna stvar od ključnog značaja, a to je korišćenje i nošenje lakog i teškog oružja", naveo je Vučić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR