15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Baba kao naučna činjenica u Ministarstvu nauke

Stav

Comments 9

Baba kao naučna činjenica u Ministarstvu nauke

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Sreten Vujović

Nova vlada Crne Gore predviđa spajanje četiri minstarstva u jedno: prosvjeta, kultura, nauka i sport! U javnim reagovanjima obično se mogu čuti mišljenja da jedna osoba ne može obavljati tako zahtjevan posao! Tačno je! Ima, međutim, nešto mnogo opasnije, u svijetlu predstojećeg popisa stanovništva! Ministarka iz BiH entiteta Republika Srpska drži u  svojim „šakama“ sve ono što pripada suštastvu kulturnog i nacionalnog bića jednog naroda. Dakle, ovo je matrica slična onoj iz 1918. godine, sa jednom razlikom što su suverenisti tada egzistencijalno šikanirani, do mjere da je tim familijama pod prijetnjom života zabranjivano čak i bavljenje poljoprivredom, a suverenistički glasači su putem bajoneta srpske vojske sprečavani da dođu do  glasačkih kutija.

Danas bi to tebalo da izgleda drugačije, naše obrazovanje, duh, težnju ka saznanju i fizičko biće potrebno je eutanazirati i dovesti stanje svega rečenoga do „pripodobnog okvira“  tzv. Srpskom svetu! Ovaj đavolski naum je „projektovan“ u krugovima više nego obučenima  za subverziju i specijalno ratovanje! Imali smo pravi  „biološki rat“ u Crnoj Gori, objavljen svemu što želi opstati zdravo od strane srpskog mitorpolita Amfilohija Radovića i svih onih koji su ovome pokojniku dolazili na „poklon“ i cjelivanje „čela i ruku“ u skladu sa preporukom instrumentalizovanog Rukoljuba Apostolovića, kadrog da svojom vjerom i razuđenim mislima „pomjera planine“!

Kralj Nikola je svojevremeno komandu nad svojom vojskom predao  srpskom pukovniku Petru Pešiću radi „jedinstva rukovođenja“ i zaštite „junačke“ bježanije srpske vojske preko gudura Albanije, koja je svoju nejač, žene i starce, „junački“ ostavila na milost i nemilost neprijatelju. Ironija ovog istorijskog čina jeste da se srpska vojska već bila povukla, ali je trebalo desetkovati crnogorsku,  već dobro namučenu ranijim oslobodilačkim ratovima. Ironija je, takođe, da je pukovnik Pešić crnogorskoj vojsci naredio da složi oružje u magacine, jer „rat je završen“ u trenutku dok su Crnogorci krvarili na Lovćenu i tri puta vraćali planinski vrh Kuk! Vojska vezana za Sandžak bi svakako pomogla u definitivnoj odbrani sa lovćenske strane, ali Pešić nije kazao istinu da je pomoć potrebna na drugoj strani, što je i sam priznao  u hrvatskom časopšisu „Nova Evropa“: Moj zadatak je bio da vojno, politički i ekonomski uništim Crnu Goru“!

Isti Pešić je, prema svjedočenju savremenika, požurio da stigne kralja Nikolu kod Dubovika, u blizini Cetinja i da ga upita đe je to krenuo! „Kuk pada tri puta i Crnogorci ga vraćaju! Idem da ih ohrabrim ili da poginem sa njima!“ odogvorio je stari kralj. Pešić mu je tom prilikom zaprijetio da će raspuštiti već raspuštenu crnogorsku vojsku ako se ne vrati! Ostatak se zna!

Situacija u vezi sa Ministarstvom vojnim  u novonastalim prilikama, bez obzira na to što kandidatkinja nema, makar ne u javnosti poznate, „mrlje“ u svom odnosu prema Crnoj Gori, podsjeća po mnogo čemu na ovu iz vremena kralja Nikole!  Glavni „apostol“ i ekipa  uzalud se upinju da dokažu kako je gospođa Injac porijeklom iz Donjega Kraja, sa periferije Cetinja! Svi mi smo iz nekih „Donjih krajeva“! Ako je vjerovati autoritetima kao što su: Dušan Milanov Nikić, Glamoč, naselja i stanovništvo Geografsko društvo BiH, Sarajevo 1989. str 199; Milenko Filipović, Različita etnološka građa, Srpski etnografski zbornik, SANU, Beograd 1967. str.311. predložena ministarka Injac je porijeklom iz Bosanske Krajine, bez obzira na to što tvrde kako su Daničići od kojih Injci navodno vode porijeklo iz Crne Gore! U Crnoj Gori, uz svo poštovanje prema časnim Crnogorkama, prezimena se nikada nijesu davala ni po Danici, ni po Mari ni po Vasi, već po muškim potomcima!

Elem, za ključna ministarstva od vitalnog interesa za Crnu Goru, trebala bi da važi poruka Sv. Petra Cetinjskog da mitropolit može  biti samo rođeni Crnogorac, iz najboljih crnogorskih porodica! Kakve to veze ima sa ministarstvom vojnim? Pa, Petar I  je bio i vrhovni zapovjednik crnogorske vojske, a kao prosvjetitelj i glavna ličnost u prosvjeti i kulturi! Dakle, novi (tandara)mandatar je obesmislio sve što se može obesmisliti i to ne slučajno! Zar za DF-ovce ne bi bila neprihavatljiva nova vlada „apostolskih eksperata“ da oni u potpunosti ne „poklapaju“ i preslikavaju ideje „Srpskog sveta“.

Zato ćutke i prelaze preko ovih stupidnosti, jer to je najlakši i najbrži put da se religijski zatucani narod „dotuče“, što se može viđeti i iz izjava nekih novopredloženih ministara, a koje po svojoj suštini više odgovaraju srednjovjekovnom inkvizitorskom poimanju svijeta i života! Za DF-ovce je prihvatljiva logika: Vi uništite sve što je moguće uništiti, a mi ćemo pepeo, garež i krhotine lijepo politički „upakovati“ kako nama odgovara!

Tlapnje da treba pružiti „šansu novoj vladi“ još su opasnije od svega što smo do sada čuli! Naime, pružimo šansu Aci Palikući da mi spali dom, pa ću onda suditi kakvu je namjeru imao?! Bolje spriječiti, nego liječiti, kaže narod! Pustimo Bratićku da kamen po kamen razori Njegošev mauzolej, kao što su to napravili Karađorđevići sa autentičnom Njegoševom kapelicom, pa ćemo suditi ili protestovati, kada oni ostvare svoj zlokobni naum!  

Toliku količinu licemjerstva pokazao je najeksplicitnije predśecnik skupštine Bečić, kada je držao govor nad mrcem preminulim od korone, da bi śutradan pozvao NKT ( koje glavni „apostol“ želi ukinuti odmah  nakon formiranja vlade?!) da se strogo pridržava pravila i preporuka o suzbijanju virusa!

Isti odnos  pružanja „šanse“ koroni zbog „dokazivosti“ da su  litije „ljekovite“, kako to ustvrdi „prepodobni“ Džomić, i da korona tu nema što tražiti, nalazim i sa izjavama da ovoj novoj već pročetnički deklarisanoj vladi u najvećem dijelu, treba pružiti „šansu“ da nas religijski i fašistički „koronizira“!

Rečeno ne bi imalo težinu da ovakve besmislice ne dolaze od „slobodnih intelektualaca“, toliko slobodnih da su upregli sve svoje intelektualne i medijske kapacitete u kampanju „Neka padne Milo“! Za tom strukturom vlasti koja je dozvolila ovo klerofašističko orgijanje svojih „usvojenika“  ni malo ne žalim, ali alternativa je više nego porazna i po Crnu Goru više nego crna, na isti način kako je i Bratićka indirektno zavila sve Crnogorke „u crno“, čak i na dan udaje, a njena (sigurno časna baba) više nema samo rodbinsku povezanost sa Bratićkom, kao ministarkom prosvjete, kulture, nauke i sporta, već je baka u okviru buduće djelatnosti ove Super woman postala i „naučna činjenica“! To dokazuje da nam Ministarstvo nauke uopšte nije ni potrebno; samo treba sve đedove i babe proglasiti naučnim izvorima i činjenicama!

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

ĐedoPetar

@Petar prekjuče Londonski Gardijen kaže Vučić ne samo što o jadu zabavi Balkan nego je i najbogatiji čovjek na Balkanu ! Đukanović je mala beba za njega ..... očekujem tvoju reakciju za poštenje tvoje rodne države koje se odriče cijela Evropa !!! ?

Petar

Kako spekulisete i taman kao babe zloslutnice pricate. Jedan ministar, ali ve svaka branza imati svoje ljude, sto ce sa ovim ministarstvima sto ih je dps napunio do cepa? Makar te plate ministara ce se svesti na jednog.

!!!

I Nekroljub pominje neku babu...Valjda im je zajednicka.