Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Tramp: U utorak objavljujemo novi transkript razgovora sa ukrajinskim predsjednikom

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: Dnevni avaz

Tramp: U utorak objavljujemo novi transkript razgovora sa ukrajinskim predsjednikom

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je da će Bijela kuća najvjerovatnije u utorak objaviti transkript drugog telefonskog razgovora sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

"Imamo još jedan vrlo važan transkript. Daću vam drugi transkript jer sam se dvaput telefonski čuo sa ukrajinskim predsjednikom", rekao je Tramp novinarima.

Demokrate koje su zbog toga pokrenule istragu za opoziv Trampa tvrde kako je on u razgovoru 25. jula, čiji je transkript Bijela kuća već objavila, vršio pritisak na Zelenskog da istraži Džoa Bajdena, vodećeg kandidata za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke i njegovog sina Hantera, koji je bio član Upravnog odbora ukrajinske energetske firme.

Bajden je priznao da je, dok je bio potpredsjednik i glavni čovjek za Ukrajinu, ucijenio američkom pomoći tadašnjeg ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka da otpusti glavnog državnog tužioca koji je istraživao korupciju u velikoj energetskoj firmi Burisma, u čijem je Upravnom odboru bio Hanter Bajden primajući 50.000 dolara mjesečno, mada nije ništa znao ni o Ukrajini ni o energiji.

Ostavi komentar

0/300