16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

16° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Neprikladan razgovor Trampa i Zelenskog"

Izvor: Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Svijet

Comments 0

"Neprikladan razgovor Trampa i Zelenskog"

Izvor: b92

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Savjetnica za spoljnu politiku američkog potpredsjednika Majka Pensa, ocijenila je da je telefonski razgovor Donalda Trampa i Volodimira Zelenskog bio neprikladan.

To se navodi se u tranksriptu svjedočenja savetnice Dženfer Vilijams, koji je Odbor za obavještajna pitanja Predstavničkog doma američkog Kongresa objavio u subotu.

Riječ je o njenom svjedočenju 7. novembra, na sesiji zatvorenoj za javnost, posvećenom telefonskom razgovoru dvojice državnika, koji je u fokusu istrage o opozivu Trampa.

Vilijams, koja je slušala razgovor dvojice predsjednika 25. jula ove godine, smatra da je Trampovo insistiranje da Ukrajina sprovede politički osjetljivu istragu bilo "neobično i neprikladno", prenosi Rojters.

Predstavnicki dom SAD objavio je i transkript ranijeg svjedočenja Timotija Morisona, zvaničnika Savjeta za nacionalnu bezbjednost, koje je takođe održano iza zatvorenih vrata, navodi Glas Amerike.

Morison je rekao da su ga zabrinule primjedbe koje je Tramp uputio ukrajinskom predsjedniku Zelenskom, ali je odbio da odgovori na pitanje smatra li razgovor Trampa i Zelenskog nelegalnim ili nepriličnim.

“Neprijatno mi je zvučala bilo kakva ideja da bi predsjednik Zelenski dopustio sebi miješanje u našu politiku”, naveo je Morison, koji je takođe slušao razgovor dvojice predsjednika.

Vilijams i Morison javno će svjedočiti 19. novembra.

I zvaničnik Bijele kuće zadužen za budžet Mark Sendi svjedočio je u subotu Predstavničkom domu iza zatvorenih vrata, o stopiranju isporuke vojne pomoći Ukrajini.

Sendi, zvaničnik kancelarije, čiji je delokrug rada raspolaganje budžetom, prvi je predstavnik te institucije koji je svjedočio nakon što su tri zvaničnika odbila obavezujuće sudske pozive da se pojave na sesiji.

Pritisci američkog predsjednika na Ukrajinu u fokusu su istrage koju predvode njegovi politički rivali demokrate, a koja pokušava da utvrdi da li je Tramp zloupotrijebio svoja ovlašćenja da bi podrio svoje moguće protivnike na predsjedničkim izborima 2020. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR