16 °

max 23 ° / min 13 °

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Istorijsko suđenje: Tužioci traže kaznu za Trampa zbog objava na društvenim mrežama

Izvor: Pixabay

Svijet

Comments 0

Istorijsko suđenje: Tužioci traže kaznu za Trampa zbog objava na društvenim mrežama

Izvor: Glas Amerike

Autor: Antena M

  • Viber

Njujorški tužilac Džošua Stejnglas zatražio je prvog dana istorijskog suđenja od sudije Huana Merčana da kazni Donalda Trampa sa 3.000 dolara zbog objava na društvenim mrežama o ključnim svjedocima u slučaju isplate novca zvijezdi filmova za odrasle Stormi Danijels, prenosi Glas Amerike.

"Optuženi je pokazao svoju spremnost da prekrši naređenje. On je napao svjedoke u predmetu, u prošlosti je napao velike porotnike u predmetu“, rekao je drugi tužilac Kristofer Konroj.

Tužilac Stejnglas je pozvao Merčana da dozvoli tužiocima da pokažu Trampove tvitove iz 2018. upućene bivšem posredniku i vjerovatnom svjedoku Majklu Koenu, opisavši ih kao dio kampanje pritiska da spriječi Koena da sarađuje sa organima za sprovođenje zakona.

Prethodno su Trampovi pravni zastupnici pokušali da sklone sudiju Huana Merčana tvrdivši da rad njegove ćerke za političku konsultantsku firmu sa demokratskim klijentima predstavlja sukob interesa.

Merčan je pristao da zabrani tužiocima da pribave svjedočenje o tome da je Trampova supruga Melanija trudna, dok je bivša Plejbojova manekenka Karen Mekdugal tvrdila da je imala aferu sa njim. Tužioci još uvijek mogu da kažu porotnicima o navodnim naporima da se prikrije priča o Mekdugal.

Takođe, sudija je odlučio da tužioci ne mogu da puštaju zloglasne snimke Access Hollywood u kojima se Tramp hvalio kako je hvatao žene za genitalije (što je on kasnije opisao kao „razgovor iz muške svlačionice“), ali da o njima može da se razgovara.

Ovo je prvo suđenje jednom američkom predsjedniku u istoriji, po optužnici za krivično djelo. Tramp se tereti da je falsifikovao poslovna dokumenta kada je porno glumici Stormi Danijels, preko svog advokata, platio 130.000 dolara kako ne bi javno govorila o njihovoj navodnoj aferi.

Tramp je sve optužbe negirao i ocijenio ih kao politički motivisane.

Ispred sudnice, kojoj je prilaz ograđen metalnim ogradama, nalazi se veliki broj novinara, a tu su i demonstranti koji nose transparente „Niko nije iznad zakona“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR