8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić: Iz Crne Gore se rušila vlast ovdje, a odavde nikada u Crnoj Gori ili BiH

Izvor: Foto: EPA

Region

Comments 18

Vučić: Iz Crne Gore se rušila vlast ovdje, a odavde nikada u Crnoj Gori ili BiH

Izvor: Beta/RTS

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da mu "ne pada na pamet" da se miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore, ali da očekuje osnovne garancije za srpski narod po pitanju prava na opstanak i na korišćenje crkava.

On je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da je Srbija prema Crnoj Gori bila "racionalna, dobronamjerna i razumna" i da je njena želja da sačuva prisustvo srpskog naroda u toj državi.

"Naš posao je da kažemo da je naš narod tu živio vjekovima, želimo da ostanu da žive na svojim ognjištima", rekao je Vučić.

On je ocijenio da bi neki voljeli da se na sljedećem popisu u Crnoj Gori procenat Srba smanji ispod 15 odsto.

Vučić je rekao da su i iz Srbije dolazile optužbe da vlasti Srbije ne rade ništa da pomognu Srbima u Crnoj Gori i da su na strani onih koji bi da ugnjetavaju srpski narod.

Postoje, kako je kazao pojedini krugovi u Evropi i cijelom svijetu koji nikako ne žele snažnu Srbiju.

"Postoji perfidna igra koju igraju neki krugovi u Crnoj Gori i dio, naglašavam dio međunarodne zajednice. Postoje krugovi u Evropi, ali i u cijelom svijetu koje nikada ne žele snažnu Srbiju i to je važno da kažem danas."

Vučić je dodao je da su dobri ekonomski pokazatelji i to što su plate u Srbiji pristigle plate u Crnoj Gori, a prestigle BiH prvi put poslije 75 godina.

To je, smatra, za neke u Evropi bio "crveni alarm" da kažu "zaustavite Srbiju jer ide prebrzo, jer žele "uravnotežen region u kome Srbija ne smije da iskače", i zato je dobro uvijek Srbiji podeliti po neku packu.

"Šta god da se dogodi u regionu, uvijek smo mi krivi. I zato slušate priče kako neko želi da ruši vlast u Crnoj Gori, kako neko želi da ruši vlast u BiH", rekao je Vučić i dodao "da se iz Crne Gore rušila vlast ovdje, a da se nikada odavde nije rušila i srušila ni u Crnoj Gori ni u Bosni i Hercegovini."

Rekao je da i razgovor koji je vodio sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem u Jerusalimu nije bio lak, ali da je bio otvoren.

"Izrazili smo neslaganja po pitanju statusa SPC u Crnoj Gori. Postoje različita viđenja i procjene kako su se stavri odigravale u prošlosti", rekao je Vučić.

Komentari (18)

POŠALJI KOMENTAR

Dino

Ovo ni pas sa maslom ne bi pojeo. Ni genetika ne moze objasniti potrebu za blago receno netacnim informacijama koje izlaze iz usta ovog covjeka. On i oni koji mrze sve oko sebe i koji su u sukobu sa svima, eto ne radi na rusenju BiH i Crne Gore. Pa ni djeca u djecijem vrticu ti ne bi vjerovala.

Mario

Nisam ni pročitao ove laži ali znam da laže ko svaki svetosavac! Jeftina demagogija za naivce.

Radosav

1918, najveci pokolj ste vi srbi ucinjeli,visi nego bilo koji okupator CG. Mi pamtimo i ne zaboravljamo,sve vise nas bole muke,jauci i krici,nasih pradjedova i nase nejaci,toliko je jak njihov bol i patnja da mi to sad ośecamo. Napravili smo vam drzavu i neinteresujete nas vise,bavite se vama...