21 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Penzioneri bez zaštitne opreme ušetali na pumpu i rekli da imaju koronavirus

Izvor: EPA, Ilustracija

Region

Comments 0

Penzioneri bez zaštitne opreme ušetali na pumpu i rekli da imaju koronavirus

Izvor: Index.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Policijski službenici u Zagrebu procesuirali su muškarca od 72 godine i ženu od 70 godina zbog sumnje da su počinili krivično djelo širenje i prenošenje zarazne bolesti jer se nijesu pridržavali uputa, ni mjera zaštite koje su im naložene.

Naime, sumnja se da su juče, oko 18.50 sati, znajući da su oboljeli od zarazne bolesti COVID-19, bez zaštitne opreme koju su bili dužni da nose te protivno uputima medicinskog osoblja, zajedno u svome automobilu došli na benzinsku pumpu na području Zagreba, Muškarac je tražio ključ od sanitarnog prostora, nakon čega je zaposleni ključ stavio na pult, a osumnjičeni muškarac ga je uzeo.

Nakon toga je otišao do toaleta koji se nalazi s vanjske strane, vratio se i ostavio ključ, te izašao. Tada ulazi 70-godišnjakinja koja zaposlenom govori da su oboje zaraženi virusom COVID-19 (koronavirus) te da dezinfikuju ključ.

Smjestili ih u bolnicu

Cijelom tom događaju svjedočili su policijski službenici koji su bili u obilasku upravo te benzinske pumpe kao objekta nužnog za rad. Međutim, policijski službenici su na sigurnoj udaljenosti i bez kontakata utvrdili njihov identitet te ih upozorili da uđu u svoje vozilo.

Obavili su provjeru s Klinikom za infektivne bolesti te dobili povratnu informaciju da su osumnjičeni zaista zaraženi ovim opasnim virusom i da su im ranije uzeti brisevi, uzorci krvi te potvrđen virus.

Osumnjičeni su, uz policijsku pratnju, na siguran način dopraćeni u nadležnu bolnicu, gdje su ih dočekali zdravstveni radnici i preuzeli na hospitalizaciju.

Prostor mjesta događaja - benzinska pumpa - zatvoren je odmah po saznanju o boravku zaraženih osoba u tom prostoru te se čeka dezinfekcija prostora.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR