15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šta sve o klanu Belivuka niste vidjeli u tabloidima i na nacionalnim frekvencijama

Region

Comments 0

Šta sve o klanu Belivuka niste vidjeli u tabloidima i na nacionalnim frekvencijama

Izvor: n1, krik

Autor: Antena M

  • Viber

Dok se čeka podizanje optužnice protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka, mediji koji o tom slučaju profesionalno izvještavaju, na meti su medija bliskih vlastima.

KRIK zovu "mafijaško-koljački portal", iako su u vrijeme kada su novinari KRIK-a izveštavali o vezama političara i kriminalaca, prorežimski mediji i predstavnici vlasti mudro ćutali.

Šta sve niste vidjeli u tabloidima i na nacionalnim frekvencijama i o čemu sve vlast nije govorila, piše N1

Danas kada je iza rešetaka, Veljko Belivuk puni novinske stupce tabloida, a slike njegovih zlodjela ne skidaju se s nacionalnih frekvencija. Kao da godinama prije toga Belivuk nije ni postojao, vlast je bila nijema, a novinari njoj bliski – izgleda slijepi. Za to vrijeme, a to je posljednjih pet godina, o Belivuku i njegovoj kriminalnoj grupi KRIK je pisao ravno 203 puta.

„O Belivuku nadaleko i naširoko pišemo već nekoliko godina i tokom tih godina otkrili smo više veza koje je ova grupa imala s predstavnicima vlasti, u policiji, s političarima, a svih tih godina na vlasti se nalazi aktuelna vlast. A ono što je zanimljivo jeste da tada niti vlast, niti predstavnici vlasti, niti mediji koji su bliski vlasti nisu pisali niti prenosili naša otkrića“, kaže Bojana Jovanović novinarka KRIK-a.

Da vas podsjetimo – negdje im je promakla priča da je u ljeto 2016. generalni sekretar Vlade Novak Nedić vježbao gađanje na vojnom strelištu u Pančevu sa Veljkom Belivukom i Aleksandrom Stankovićem, koji će krajem te godine biti ubijen. O tome Vojni sindikat najpre obavještava generala Ljubišu Dikovića koji ne reaguje, a potom i javnost. Podnose i krivičnu prijavu, pokreće se istraga, ali se ubrzo obustavlja jer su pojedini dokazi misteriozno nestali.

„Dakle, neko je cijepao stranice dnevnika prijavnice gde je evidentiran ulazak tih lica, nestali su snimci s video nadzora koji je savremen i snimke može da čuva nekoliko mjeseci, vršen je uticaj na svjedoke da o tome ne govore…“, kaže Novica Antić iz Vojnog sindikata Srbije.

Osim u vojsci, i neposrednu vezu imali su i sa jednim pripadnikom Žandarmerije, Nenadom Vučkovićem Vučkom. O vezama s Belivukom i Stankovićem izvještavali su i Krik i Insajder, a tadašnji ministar policije ovako je branio žandarma.

„Nenad Vučković jeste pripadnik Žandarmerije, ne znam da li je vođa navijača Partizana, znam da je navijač Partizana, ali ne mislim da postoji krivično djelo biti navijač ili vođa navijača“, rekao je Nebojša Stefanović.

Kao što nije krivično djelo ni kad se predsjednikov sin druži s ljudima s policijskim dosijeom, o čemu je takođe pisao KRIK. I danas predsjednik Vučić, kaže, ne zna ko ga je obezbjeđivao na stadionu u Novom Pazaru, ostaće pitanje je li znao da su ga na sopstvenoj inauguraciji obezbjeđivali članovi Belivukove grupe.

Jedan od njih koji je davio novinare, vodio se kao redar SNS-a, a pripadao je istoj huliganskoj grupi kojoj je i Belivuk.

„U vrijeme kada je ova grupa nastala i jačala na čelu MUP-a bio je Stefanović, a njega je znamo ko doveo na to mjesto. Tako da ne možemo isključiti to da Vučić nije znao šta se dešava, da nije znao za postojanje te grupe i sve veze o kojima je KRIK godinama pisao. Ako ništa drugo, mogao je da se informiše o tome na našem sajtu“, kaže Bojana Jovanović.

Mogao je predsjednik o tome da se informiše i na sajtu Kurira, istina, bilo je to vrijeme kada mu nisu bili naklonjeni. Predmet njegovog interesovanja klan Belivuk postaje tek 2020. Juna te godine su, prema podacima Tužilaštva, počeli da otimaju ljude, muče ih i ubijaju. Za sve prije toga, istina je, izgleda, „tamo negdje“. I zato je Novak Nedić i dalje u Vladi, Nenad Vučković i dalje u Žandarmeriji, i nikada nisu saslušani, a ko su političari i ljudi iz vrha MUP-a i službi bezbjednosti koji su s Belivukom sarađivali i štitili ga – i dalje nije poznato.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR