18 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

20° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pahor kandidat za specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine

Izvor: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Region

Comments 1

Pahor kandidat za specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine

Izvor: Tanjug/Nova

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši predsjednik Slovenije Borut Pahor najavio je da će njegova kancelarija i Ministarstvo spoljnih poslova najvjerovatnije naredne sedmice Briselu proslijediti njegovu kandidaturu za mjesto specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine.

Pahor je u intervjuu za RTV Slovenije rekao da ima niz ideja kako da se osvježi ili oživi dijalog koji je trenutno u zastoju.

Smatra da Slovenija, kao i on sam, imaju status „jednog poštenog posrednika“.

Pahor je rekao da se za moguću funkciju priprema „veoma pažljivo i odgovorno“ i dodao da mu podrška koju uživa u Sloveniji mnogo znači.

Bivši predsjednik Slovenije je tokom međunarodne konferencije o Zapadnom Balkanu prošlog mjeseca ponovo izrazio želju da stupi na ovu poziciju, a podržao ga je i premijer Robert Golob.

Pahor je nedavno najavio da radi na nacrtu za nastavak dijaloga i u cilju koordiniracije sa visokim predstavnikom EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozepom Boreljom, državama članicama EU i zemljama Kvinte, uključujući SAD, Britaniju, Francusku, Italiju i Nemačku.

Specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine naimenuje visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost, ali konačnu odluku donose lideri EU.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Astro

...ovaj je htio da dijeli teritorije Kosova i BiH. Prije par godina. Pravio je Non paper dokument.....anonimno i tajno, sa Dodikom i Milanovićem. Užas. Sve gori do gorega, diplomate, političari i bivši državnici, svi u bijelim rukavucama, debeloga obraza...