16 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vođu "kavačkog klana" razotkrila šalterska službenica?

Region

Comments 0

Vođu "kavačkog klana" razotkrila šalterska službenica?

Izvor: Blic

Autor: Zerina Ćatović

  • Viber

Vladimira Roganovića (31) iz Herceg Novog koji je uhapšen u petak u Beogradu zbog falsifikovanja isprava, prema saznanjima "Blica", razotkrila je šalterska službenica Policijske stanice Zvezdara, kojoj su se dokumenta koja joj je predao, učinila sumnjivim.

Roganović je kupovinu biometrijskih dokumenata sa lažnim imenom ugovorio sa grupom Užičanina Darka Karaičića, koji je uhapšen krajem marta u Srbiji. Za to je platio 8.000 evra, a zatim je sa dokumentacijom na tuđe ime došao u PS Zvezdara sa zahtjevom za pasoš. Šalterskoj službenici su se, međutim, dokumenta učinila sumnjivim, zbog čega je rekla Roganoviću da sačeka da se posavjetuje sa šefom i provjeri "bazu".

"Roganović je tada shvatio da je otkriven, pa je pobjegao iz policijske stanice prije nego što se službenica vratila iz šefove kancelarije. Cio slučaj je odmah prijavljen Upravi kriminalističke policije i Sektoru unutrašnje kontrole, zbog čega je za Roganovićem raspisana potjernica po kojoj je i uhapšen u petak. Uhapšen je u jednom beogradskom hotelu, u kome je odsjeo po dolasku iz Crne Gore", kaže  izvor upućen u istragu.

Interesantno je da je Roganoviću ovo drugo hapšenje u Beogradu za poslednjih deset dana. Zbog falsifikovanja isprava, hapšen je i 26. aprila, ali je pušten odmah posle identifikacije.

Tada je uhapšen dan nakon što je u Herceg Novom pokušano ubistvo njegovog brata od strica Duška Roganovića (35), kome je podmetnut eksploziv pod automobil koji je vozio. U eksploziji kod autobuske stanice u Herceg Novom Duško Roganović je preživio, ali je ostao bez obje noge.

"Istraga srpske i crnogorske policije dovela je do saznanja da se radi o sukobu dva kotorska kriminalna klana, "kavačkog" i "škaljarskog". "Kavačka" ekipa, u kojoj su braća Roganović je u Beogradu pripremala likvidaciju, koju su "škaljari" razotkrili i u kontra-akciji digli u vazduh Roganovićev automobil", kaže izvor "Blica".

Ko je bio meta kavačkog klana moglo bi da se razokrije saslušanjem uhapšenog Vladimira Roganovića, a kome je određen jednomjesečni pritvor ali se on, na prvom saslušanju branio ćutanjem.

Inače, Vladimir Roganović navodno nije jedini istaknuti pripadnik "kavačkog" klana koji je kupio originalna biometrijska dokumenta sa lažnim imenom od grupe Darka Karaičića.

Za isti novac, 8.000 evra dokumentaciju je 2015. kupio i jedan od Roganovićevih najbližih saradnika, Vasilije Rafailović iz Budve. Na osnovu lažne dokumentacije, on je tada podigao originalna dokumenta u PS "Savski Venac". Osim lažne lične karte, Rafailović je dobio i falsifikovano rješenje o nasljedstvu stana.

Rafailović je inače osumnjičen za ubistvo Đorđa Borete, koje mu je plaćeno drogom, i slučajne žrtve Dragana Zečevića u lokalu "Trofej" u Bečićima 7. decembra 2016. godine. I Rafailović i njegov saučesnik, Ratko Vušović su od tada u bjekstvu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR