21 °

max 33 ° / min 20 °

Srijeda

08.07.

33° / 20°

Četvrtak

09.07.

36° / 20°

Petak

10.07.

37° / 21°

Subota

11.07.

37° / 22°

Nedjelja

12.07.

35° / 23°

Ponedjeljak

13.07.

32° / 22°

Utorak

14.07.

33° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đeljošaj: U Tuzima neće biti revanšizma, skandiranje OVK nije poruka Crnoj Gori

Živa istina

Comments 1

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Đeljošaj: U Tuzima neće biti revanšizma, skandiranje OVK nije poruka Crnoj Gori

"Živa istina" večeras od 20 sati

Predsjednik Albanske alternative i nosilac zajedničke liste koalicije Albanski forum Nik Đeljošaj gostujući u emisiji "Živa istina" kazao je da su rezultati izbora u Tuzima bili očekivani. Zadovoljan je, kaže, zbog toga što su izbori prošli u fer i demokratskoj atmosferi.

Motiv Demokrata je , kako kaže Đeljošaj, da podrže AF kako bi smijenili DPS.

Koalicija albanskih partija, kako tvrdi on, ima drugi motiv.

„Naš motiv je da od Tuzi napravimo opštinu koja će biti primjer u Crnoj Gori pa kasnije i u regionu.Tokom kampanje imao sam stav da Albanski forum i kad bi osvojio 20 mandata ostavio bi prostora za Bošnjačku stranku kao jedinu manjinu značajnu u Tuzima koju bismo integrisali u opštinu“, kazao je Đeljošaj.

Kako tvrdi, on je taj koji u AF najviše želi da uđu u koaliciju sa Bošnjačkom strankom.

„Ja tu nemam šta da krijem. Ukoliko mi kao manjina tražimo pravu integraciju u državi Crnoj Gori, mi treba da pokažemo tamo gdje smo mi većina kako treba da se odnosi prema manjini na lokalnom nivou i da budemo primjer ostalima na koji način treba da se odnosimo prema manjinama. Postoji jedinstven stav svih partija da je dobro da BS bude dio vlasti“, smatra Đeljošaj.

Opština Tuzi će, kako tvrdi Đeljošaj, biti pravi servis građana.

„Sigurno neće biti revanšizma. Osim što imamo profesionalan kadar imamo ljude koji žele srcem da rade“, kazao je on.

Predsjedništvo Albanskog foruma je, kako kaže Đeljošaj, odlučilo da on obavlja funkciju predsjednika opštine.

„Velika je privilegija za mene je da budem prvi predsjednik opštine Tuzi, ali i velika odgovornost“, kazao je on.

Upitan da li ga je iznenadila spremnost Demokrata da podrže koaliciju, Đeljošaj je odgovorio da na izborima u Tuzima nikad nije bilo manje aktuelno to ko su lideri stranaka na državnom nivou.

„Na izborima DPS nijesu posmatrali kao partiju koju vodi Đukanović nego su gledali listu i ljude koji su vodili DPS u Tuzima. Kad bi sad napravili anketu građani ne bi rekli neće nas podržati Demokrate nego Štjefan Camaj“, kazao je Đeljošaj.

Kada je posrijedi nesuglasica sa Camajem nakon prošlogodišnjih izbora u Podgorici, Đeljošaj je kazao da svi griješe.

„Svi mi kad su dani izbora imamo više adrenalina. Uvijek sam se trudio da se nakon izbora stavi tačka na nesuglasice“, kazao je on.

Nezanteresovanost DPS-a za projekte i razvoj Tuzi je, kako kaže on, glavni razlog zbog čega AA ne želi saradnju sa njima.

„Za deset godina nijesu realizovali nijedan projekat. Gore ne može biti jer investicija nije bilo, samo može biti pozitivnije“, naveo je Đeljošaj.

Upitan da prokomentariše to što na slavlju nakon izbora nije bilo nijedne crnogorske zastave, Đeljošaj je odgovorio da to pitanje nije za njega.

„Albancima ne smeta crnogorska zastava niti su ikad pokazali ružan odnos u odnosu na to. Uvažavamo i poštujemo sve državne simbole Crne Gore. Zbog toga ne treba krivit Albance što su u nekom određenom momentu slavili samo sa albanskom zastavom.

Crnoj Gori ne treba to da smeta, isto kao što ne treba da joj smeta što u Beranama slave sa srpskom zastavom“, kazao je on.

Mediji treba da, kako smatra, pokušaju da ne daju doprinos da se nešto predstavi suprotno od onoga što je bilo na slavlju.

Komentarišući stav o Velikoj Albaniji Đeljošaj je kazao da su to teze onih koji su svoje projekte izgubili.

„To nijesu teze Albanaca već onih koji su napravili genocide i izgubili sve svoje procese“, kazao je on.

Skandiranje OVK nakon pobjede koalicije nije sigurno, kako tvrdi Đeljošaj, poruka upućena prema Crnoj Gori.

„Apsolutno garantujem da ta poruka nije ni prema jednom građaninu Crne Gore upućena.

Teze takozvanih srpskih struktura što Albance povezuju u takav neki koncept su neosnovane“, kazao je on.

Kada je posrijedi kazna od 230 eura koju je platila AA umjesto Emina Bećaja koji je nosio albansku zastavu, Đeljošaj je kazao da je to urađeno kako bi stranka preuzela odgovornost za njegovo ponašanje.

U vezi sa dijalogom Prištine i Beograda najvažnije je, kako smatra Đeljošaj, da njihov dogovor ima podršku međunarodne zajednice.

„U priči o 12. junu nema istine. Datumi nijesu važni. Bitno je da se to riješi i da idemo prema ujedinjenoj Evropi“, zaključuje Đeljošaj.

Emisiju gledajte na prvom i satelitskom kanalu Javnog servisa od 20 sati. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

O Lima

Lijep primjer kako jedan nacionalizam hrani drugi! Naravno da svakom dobronamjernom gradjaninu treba da smetaju proslave i sa albanskim u Tuzima i sa srpskim u Beranama. To je sramota, strasno, poslije svega sto se dogodilo u nasem regionu mnogi se nijesu opametili, opet bi da raspiruju mrznju. E viva Montenegro!