11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Damjanović: Bojanić se žalio na odluku DIK, razmišlja o ponudama za izbore u Podgorici

Živa istina

Comments 3

Damjanović: Bojanić se žalio na odluku DIK, razmišlja o ponudama za izbore u Podgorici

Autor: Milica Mandić

  • Viber

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović bio je jedan od najbližih saradnika Mladena Bojanića u njegovoj kampanji za predsjednika Crne Gore.

Gostujući u "Živoj istini", Damjanović ne krije da je očekivao snažniju podršku partija koje su stale iza Bojanićeve kandidature. Tim prije što predsjedničke izbore smatra neuporedivo važnijim od bilo kojih lokalnih.

Damjanović tvrdi da je Državna izborna komisija nezakonito, bez kvoruma za odlučivanje, odbacila Bojanićev zahtjev za poništenje i ponavljanje predsjedničkih izbora i otkriva šta je učinjeno nakon odluke DIK.

"Gospodin Bojanić je tim povodom uputio dopis i Upravi policije i Vrhovnom državnom tužilaštvu gdje je ukazao na vršenje krivičnog djela od strane onih koji su donijeli odluku bez kvoruma. 16 ih je u DIK-u a šest je donijelo odluku".

Povodom spekulacija da bi se ime Mladena Bojanića moglo naći na vrhu neke liste za izbore u Podgorici, Damjanović kaže:

"Moguće da će postojati neki vid političkog angažmana gospodina Bojanića, on je sam rekao da nastavlja političku borbu. On tu borbu vodi i kroz ovaj žalbeni proces crnogorskim institucijama, kakve će biti te odluke konačne vidjećemo," rekao je Damjanović.

A, šta je njegov plan za blisku političku budućnost:

"Imao sam sijaset razgovora sa drugarima koji slično razmišljaju kao i ja, o tome da i mi nastavimo neki vid političke borbe. Ja sam u Parlamentu apsolutno prisutan i biću. Da li će to rezultirati nekom političkom opcijom već za ove lokalne izbore, zavisiće od razgovora između ostalog i sa gospodinom Bojanićem, ili ćemo to prolongirati i ostaviti za kasnije..."

U Živoj istini, koja je na programu danas u 14 sati, Aleksandar Damjanović otkriva da li su Abazović i Bečić konsultovali Mladena Bojanića, prije nego su podnijeli odborničku listu za Podgoricu; procjenjuje mogući uticaj ishoda predsjedničkih izbora i Putinove čestitke Đukanoviću na rezultate predstojećih lokalnih; komentariše ocjenu da je, tokom kampanje za predsjednika, Đukanović sebe učvrstio kao nespornog prozapadnog lidera, te da bi za političku budućnost opozicije i njoj pridruženih medija i NVO, pogubnija od izbornog poraza mogla biti činjenica da su "spakovani" u proruski blok i, kao takvi, servirani Briselu i Vašingtonu...  

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Vladan

Toliko je superioran voditelj u razumijevanju politike i toliko sav u šablonu gost. Čista desetka voditelju za dio o pakovanju opozicije u proruski politički front. Lakoca kojom pogađa suštinu je impresivna

Momčilo

@čitalac, Ali Damjanović se bori da bi zaslužio mjesto na DF listi, na izborima, a DF se bori da Crne Gore ne bidne...pa vi odlučite..a od početka mi se činilo da ima malo razuma i kapaciteta...ali jok, breee

čitalac

"Imao sam sijaset razgovora sa drugarima koji slično razmišljaju kao i ja, o tome da i mi nastavimo neki vid političke borbe.'' Borbe za šta? Pa naravno, za sopstvene interese. Ne očekuje valjda neko da se u CG borimo za opšte interese.