9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radulović: Prihodi od turizma biće i zvanično preko milijardu

Živa istina

Comments 1

Radulović: Prihodi od turizma biće i zvanično preko milijardu

Autor: Milica Mandić

  • Viber
Pratite "Živu istinu" od 14h na Anteni M i na TV Prva

Prihodi od ljetnje turističke sezone, godinama unazad, znali su da doguraju milijardu, ali i više. No, problem je, smatra predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, što je dobar dio novca, završavao u sivoj zoni poslovanja. Ove godine, situacija se, kaže, jeste popravila, jer je i urednija naplata poreza. Od sezone se očekuje rekord, a od prihoda da završe tamo gdje i treba – u državnoj kasi.

"Ako ovako ostane do kraja, ako se ne dese neke turbulencije, ili unutar, ili van, ovo je prva godina, zvanično, da će biti milijarda ili preko milijarde."

SP u fudbalu nije opasnost, Zakon o strancima jeste

Buking, što se tiče hotelskog smještaja, je dobar. To što će tokom juna i jula biti Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji – ne remeti planove turista koji žele na naše more. Crna Gora otvorila je svoja vrata za nova tržišta...

"NATO je odigrao krucijalnu ulogu kada je u pitanju Zapadna Evropa, pa i šire. To je otvorilo sva vrata, kad je turistički biznis
u pitanju. Jer, to je dokaz da ste relativno sređena, stabilna, mirna država."

I ove godine aktuelan je stari problem – sezonski radnici. A situaciju dodatno otežava, kaže Radulović, novi zakon o stranicma, na koji gleda kao na najveću biznis barijeru. Zato će rješenje traži sa Vladom.

Bilbordi priprema za izbore

Odgovorajući na pitanje kako, iz ugla stanovnika Budve, gleda na situaciju sa spornim bilbordima kojima se, kako na njima piše,
obilježava 100 godina ponosa i slave od dolaska srpske vojske, Radulović ne sumnja da je sve dio plana.

"Tamo je skoro izvjesno da će od sad, pa za pola godine, da budu ponovo izbori. Najviše godinu. Narod je dosta nezadovoljan tom koalicijom, širokom da ne može biti šira, do apsurda je dovedena. Nezadovoljni su, i svi to znaju. E sad, dio iz te koalicije je svjestan i nemaju što da pričaju o ekonomiji, o čemu će da pričaju."

Miliste da motivišu većinu u Budvi, slaveći okupaciju Crne Gore ...

"Upravo, skrećući pažnju na sebe i praveći homogenizaciju."

O Aerodromima, MA, "novobokeljima"...

Radulović je u Živoj istini govorio i o odnosu Crnogorskog turističkog udruženja i Ministarstva turizma, situaciji na Aerodromima, nacionlanom avio prevozniku, o trendu forsiranja nespojivosti bokeškog identiteta sa crnogorskim. Intervju slušajte na Anteni M i gledajte na Prvoj od 14 sati.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR