9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Karadaglić: Mislio sam da je nemoguća misija otići na Kraljevsku muzičku akademiju

Živa istina

Comments 3

Karadaglić: Mislio sam da je nemoguća misija otići na Kraljevsku muzičku akademiju

Autor: Milica Mandić

  • Viber
Pratite "Živu istinu" od 14 sati

Svjetski poznati gitarista Miloš Karadaglić u pratnji Crnogorskog simfonijskog orkestra sinoć je održao koncert pred punim Trgom nezavisnosti u sklopu proslave Dana nezavisnosti.

Tim povodom gost je današnje "Žive istine". Sa Darkom Šukovićem pričao je o odlasku u London, koliko mu teško pada odvojenost od porodice i Crne Gore, da li mu je slava udarila u glavu i šta najviše, a šta najmanje voli kada dođe kući.

Karadaglić  kaže da je prva prepreka, a ujedno i nemoguća misija u njegovoj glavi bila otići u London, na Kraljevsku muzičku akademiju. Konkurencija je svake godine jaka, a kandidati dolaze iz prestižnih muzičkih škola, dok je on došao iz male Crne Gore.

"Bilo mi je jako teško, to su bile neke prekretnice i neki važni momenti. Pitao sam se šta će meni to, zašto bih ja bio taj koji će da napusti Crnu Goru, London mi je bio potpuno stran," sjeća se Karadaglić.

Ali brzo se, kaže, navikao. Slušao je dobre ali i loše kritike koje su kod njega samo izazivale želju i odlučnost za napretkom. Nedavno je imao i povredu ruke gdje su mu ljekari saopštili da više neće moći da svira. U tom momentu, sjeća se, srušio se sav njegov svijet. Predanom vježbom i uz pomoć pravog tima prevazišao je i taj problem.

Svaki slobodan trenutak kaže, koristi da dođe u svoj grad i da ode na more.

"Vaspitanje i ono što nosimo iz kuće nas uvjek kao magnet vuče ovamo. Ta porodična okupljanja i nijesu toliko rijetka s obzirom na okolnosti. A svakom roditelju srce je puno kad dođe u svijet i vidi da mu je dijete uspjelo."

Još nekome je srce puno kad vidi njegov uspjeh - prvoj profesorici, Aleksandri Knežević.

"Kad me sretne uvjek me pita Miloše vježbaš li? Ja odgovorim kako vježbam, a ona meni: "Vježbaj, vježbaj, samo vježbaj Miloše". I uvjek kad sebe uhvatim u nekom momentu da mi se ne vježba, padne mi na pamet profesorica Knežević," kaže Karadaglić kroz smijeh.

Šta je želio da bude kad poraste i šta bi bio da nije gitarista; Da li su Crnogorci muzikalan narod; koja mu je omiljena crnogorska pjesma...?

Živu istinu danas pratite od 14 sati na Anteni M i TV Prva.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Natalija vuksanovic Vujovic

Nesto najbolje i najljepse sto se moglo cuti unazad punooo godina. Daj nam Crna Goro još ovakvih sinova. "Blago onom ko dovijek zivi,imao se rasta i roditi". Preponosna sam na ovog velikog mladog umjetnika. Milose, da od Vas ostane siroki trag.

Nikola

Ovo je, daaalekkoo najbolji intervju ikada. Kakav gost, sjajan voditelj, ali bas savrseno