16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krapović: U Budvi se dogovara politička korupcija; I da mogu, ne znam da li bih uklonio bilborde

Živa istina

Comments 4

Krapović: U Budvi se dogovara politička korupcija; I da mogu, ne znam da li bih uklonio bilborde

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber
Pratite "Živu istinu" od 14 sati na Anteni i Prvoj!

Vlast Budve nema veze sa bilbordima koji slave navodne srpske oslobodioce, kazao je predsjednik opštine Dragan Krapović gostujući u “Živoj istini”.

Na jasno pitanje Darka Šukovića da li bi ih uklonio, kada bi imao tu mogućost kazao je da ne zna.

Krapović je govorio i o mogućoj prekompoziciji lokalne vlasti u Budvi.

Upitan o spekulacijama da bi u budvanskom Parlamentu uskoro mogla biti formirana nova većina, Krapović kaže:

“Vidim da ste veoma dobro obaviješteni. To je varijanta koja podrazumijeva političku korupciju. Znači, jedini koji bi mogao da pređe iz ove većine od 17, u neku drugu većinu je Džaković. Kao što znate, Džaković je izabran sa liste Demokratskog fronta. Ne mogu ni da pojmim mogućnost da bilo ko sa liste Demokratskog fronta, odnosno građani koji su dali podršku toj listi, u bilo kojoj varijanti uđu u bilo kakav anražaman sa DPS-om”.

Ne možete da pojmite ili biste imali dokaz ako se to desi?

“Naravno, ja Vam otvoreno kažem, da ukoliko se tako nešto desi, u pitanju će biti politička korupcija. Tako nešto se dogovara u ovom trenutku i dogovara se u krugu: Ivančević, Džaković,  Đukanović i dio DPS-a, ili čitav DPS, ne znam ko je sve sa tim upoznat, i naravno, Socijaldemokratska partija”

Krapović procjenjuje, da se, takav scenario, ipak, neće desiti.

“On bi mogao da promijeni tu većinu bez ikakvih problema, ukoliko se usuđuje na tako nešto. Nije tako nešto lako narpavit u Budvi u ovom momentu”.

Zbog čega? Šta rizikuje?

“Ja mislim da rizikuje prije svega obraz”, odgovorio je Krapović na pitanje Šukovića.

Evo i kako Dragan Krapović odgovara na pitanje da li će poštovati dogovor sa DF-om o rotaciji na mjestu predsjednika opštine, nakon isteka polovine mandata?

“U koalicionom sporazumu, ja se rotiram sa kandidatom DF-a, tako piše u koalicionom sporazumu. Naravno, mi se još uvijek držimo koalicionog sporazuma iako je on urušen nekoliko puta od strane nekoliko strana".

“Mi se još uvijek držimo, šta to znači?

“Naravno, Demokrate se drže  principijelno i stojimo na poziciji da ćemo DF-u prepustiti mjesto gradonačenika nakon dvije godine". 

Bez obzira na to koga oni kandiduju?

“O tome ćemo razgovarati još u koaliciji”, odgovorio je Krapović.

Predsjednik opštine Budva govorio je u "Živoj istini" i o spornim bilbordima, na kojima su srpski vojnici prikazani kao oslobodioci, iako istorijske činjenice nesumnjivo svjedoče da je grad već bio oslobođen.

Na pitanje, kakva se poruka šalje slavljenjem vojske čijom je čizmom izbrisana kraljivina Crna Gora, detronizovana dinastija Petrović Njegoš i u krvi ugušen ustanak za "pravo, čast, slobodu i nezavisnost Crne Gore, Krapović odgovara:

“Ja predstavljam opštinu Budva i opština ne šalje nikakvu poruku, jer opština ne slavi i ne participira u tome. Pojedinci koji su na nekim funkcijama u Opštini Budva participiraju u tom Odboru. Ne ograđujem sa od njih, ja samo kažem da opština nema formalno pravno učešće u tome”.

Na pitanje kakav ima vrijednosni sud prema tim ljudima, Krapović kaže:

“Ne bih iznosio lični stav, ponašam se u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koja su mi data. “

Na opasku da toleriše bilborde koje stvaraju podjele, a da je upravo moto Demokrata “Pobjede, a ne podjele”, Krapović je odgovorio da ih ne toleriše.

“Ja jednostavno nemam mogućnost niti opština Budva da ih ukloni”, kaže Krapović koji je na jasno pitanje: da ima mogućnost da ih ukloni, da li bi to i učinio kazao:

“Ne znam, možda, nijesam razmišljao o tome”!

U "Živoj istini", koja je na programu od 14 sati na radiju Antena M i Prvoj predsjednik opštine Budva objašnjava i zašto je opština finansirala “Žikinu Šarenicu”, a on nije htio da se pojavi u toj emisiji, otkriva i dočekuje li Budva spremno glavnu turističku sezonu...

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Čaj u 11

Koliko me sjećanje služi i premijer je indirektno obećao da će Vlada ukloniti te bilborde. Koji je ishod?

Buki

Letiš Krapo, valjda je i tebi jasno da nemaš šanse.

Katunjanin

Koga usi sluza i ima imalo pameti jasan mu je odgovor da ne moze jasniji samo sto dodatno pokazuje sav jad i izdajnicku bijedu koja se valja po Crnoj Gori svih ovih godina kod jednog dijela njenih gradjana .Zalosno je sto onaj drigi dio suti i pravi se da ne zna nista .Naravno da ce to jednom narasti mozda i do krvavog problema a onda nece biti nikome dobro Kako jednom neko rece manje i ljepse zemlje a vise idajnika....Ovo jedino BOG moze dovesti u red