14 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Strugar: Srebrenica je lakmus papir svake vlasti; Kovačević: Pravi se konstrukcija da Srbi budu u centru tog zločina

Javna rasprava

Comments 0

Strugar: Srebrenica je lakmus papir svake vlasti; Kovačević: Pravi se konstrukcija da Srbi budu u centru tog zločina

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

U našoj emisiji "Javna rasprava", bilo je riječi o curenju povjerljivih informacija ANB-a na Odboru za bezbjednost.

Novinar Duško Kovačević smatra da je šef ANB-a Dejan Vukšić napravio najkonkretnije poteze u novoj vlasti, smijenivši stari kadar bez revanšizma.

“Ta priča je predimenzionirana i to govori koliko mi nijesmo suvereni kao država. Mislim da je Vukšić trebao lično da podnese ostavku, na kraju krajeva sve i da je njegov pomoćnik napravio grešku, njegova je obaveza da snosi odovornost”, kaže Kovačević.

Komunikolog Miodrag Strugar o slučaju ANB-a i Vukšiću kaže da njegov potpis predstavlja i njegovu odgovornost.

“To što je prebacio odgovornost na svoju saradnicu samo pokazuje kakav je njegov karakter. Ono što smo uspjeli da saznamo je to da je on najvažniji čovjek Zdravka Krivokapića. To nam pokazuje da se za sektor bezbijednosti ne pita Abazović, već vidimo da se iza Vukšića pitao Krivokapić, a ko je iza Krivokapića možemo samo da pretpostavimo”, navodi Strugar.

Političar Adrijan Vuksanović kaže da su u članici NATO-a, Crnoj Gori, na funkciji i neki pojedinci koji su anti-natovski raspoloženi.

Mišljenja je, kaže, da se nije desio propust u odavanju podataka, te da se radi o određenoj vrsti namjere.

Govoreći o izjavi ministra pravde Vladimira Leposavića o Srebrenici, Strugar je kazao da ako Leposavić ne želi da preuzme odgovornost za svoju izjavu i da ga Vlada smijeni, onda treba da padne Vlada.

„Srebrenica je lakmus papir svake vlasti. Samom negacijom da se dogodio genocid, kao da želi da svu krivicu svali na narod a ne pojedince. Ti koji negiraju genocid žele da cio narod bude odgovoran, kao da su Mladić i Karadžić i cio narod kojim oni pripadaju željeli to da urade što je urađeno u Srebrenici i to je jako opasno“, ističe on.

Vuksanović naglašava da podržava sve odluke Haškog tribunala.

„Sve sudske odluke imenuju pojedince kao zločince a ne narod. Upravo oni pomažu u toj negeneralizaciji i svođenju krivice ne na kolektivitet već na pojedince koji imaju ime i prezime. Izjava Leposavića govori da tu nema ni pravde niti ikakvih prava“, ističe Vuksanović.

Kovačević pak kaže da ne poštuje međunarodni sud u Hagu.

„U Hagu nisu osuđeni stravični zločini u Hrvatskoj, pa zločini koji su napravili muslimani nad srpskim stanovništvom. Ubjeđenja sam da se pravi čitava konstrukcija da Srbi budu u centru tog zločina“, navodi Kovačević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR