15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Strugar: EU ne reaguje na očigledne stvari, zbog izjave Maslenikova treba stvoriti pritisak na vlasti

Javna rasprava

Tag Video
Comments 0

Strugar: EU ne reaguje na očigledne stvari, zbog izjave Maslenikova treba stvoriti pritisak na vlasti

Autor: Antena M

  • Viber

Jedna od tema današnje emisije Javna rasprava je nedavna izjava ruskog ambasadora Vladislava Maslenikova o crnogorskoj Vladi i upozorenje zbog evropskih integracija Crne Gore.

"Mi ne pripadamo onima koji su tukli Alekseja Navaljnog, mi ne pripadamo onima koji vrše agresiju nad Ukrajinom, mi pripadamo drugom civilizacijskom konceptu i ja sam duboko uvjeren u to biće kojem vjerujem da pripadam.

Pritisaka će biti sigurno, samo što imamo i onih kojima taj pritisak očigledno prija i dio su njega", kazao je predsjednik HGI-a Adrijan Vuksanović. 

Poslanik HGI komentarišući izjavu ambasadora Maslenikova da Rusija ima namjeru da se konfrontira sa zemljama Zapadnog Balkana ukoliko budu insistirale na tome da postanu članice EU, kaže da ga treba upitati da li je ta težnja da pristupimo EU ispravna ili treba ipak da stupimo u savez sa Rusijom ili Bjelorusijom. 

"Do skoro ima je smetalo članstvo u NATO, sada smeta i članstvo u EU...", kaže Vuksanović.

Komunikolog Miodrag Strugar kaže da za sve negativne stvari koje se dešavaju u Crnoj Gori ne treba kriviti druge već sebe zbog, kako kaže, nereagovanja na slične izjave.

"U posljednje vrijeme vidimo da i Evropska unija, u koju mi želimo i koji treba da uđemo, ne reaguje na neke očigledne stvari, kršenja svih principa za koje se ona zalaže u Crnoj Gori, oni ćute na takve stvari. 

Zbog izjave Maslenikova treba stvoriti pritisak na vlasti, da se izjasne, da vidimo kako oni tumaču ovu izjavu i kako će reagovati na tako nešto", kaže Strugar.

Cijelu emisiju možete pogledati na linku ispod:

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR