14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Herceg Novom testirano devet osoba

Izvor: Screenshot

KORONAVIRUS

Comments 0

U Herceg Novom testirano devet osoba

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

U Herceg Novom pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom zbog koronavirusa nalazi se 145 osoba, od kojih je devet testirano i svi su rezultati bili negativni, saopšteno je na sastanku opštinskog tima za zaštitu i spasavanje.

Za karantin je, kako su kazali, ukoliko to bude bilo potrebno, određen Sportski centar Igalo, koji raspolaže sa 35 smještajnih kapaciteta.

Epidemiolog u Domu zdravlja Stefa Glušac kazala je da je trenutna situacija u Herceg Novom stabilna i pod kontrolom, i da se svi iz samoizolacije i zdravstveno-sanitarnog nadzora se uredno javljaju.

Ona je dodala da su mjere koje se sprovode na državnom i lokalnom nivou izuzetno značajne i da su studenti koji su se vratili iz Srbije i Italije tokom prethodnih dana pod nadzorom.

“Svi su dobro i zdravi, i ne pokazuju tegobe koje bi nagovijestile potrebu za testiranjem”, kazala je Glušac.

Prema preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, upućen je zahtjev Upravi za imovinu Crne Gore da izvrši nabavku potrebnih dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme, za potrebe Herceg Novog i preduzeća čiji je osnivač opština.

“Građani u najskorijem roku treba da dezinfekuju liftove i zajedničke prostorija, kao i kvake i rukohvate unutar zajedničkih prostorija stambene zgrade, a taksi udruženja u Herceg Novom treba da uvedu obavezne dnevne dezinfekcije površina koja se koriste u prevozu”, ističe se u saopštenju.

Iz opštinskog tima sa zaštitu i spasavanje su apelovali na građane Herceg Novog starije od 65 godina da ne izlaze iz svojih domova, poštujući preporuke Nacionalnog tima za vanredne situacije.

Po odluci Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti, više neće saobraćati gradski, prigradski i međugradski prevoz, pa samim tim ni morska linija Herceg Novi-Rose (Loro), kao ni javni gradski saobraćaj (Blueline).

Takođe, jedna od mjera je zabrana okupljanja naotvorenim igralištima.

“Komunikacioni tim za informisanje će obaviještavati javnost o mjerama i preporukama Nacionalnog koordinacionog i dijeliti informacije o aktuelnoj situaciji na sajtu Opštine Herceg Novi i na zvaničnoj facebook stranici”, kaže se u saopštenju.

Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora će pratiti i kontrolisati poštovanje mjera koje su donešene po naredbama Ministarstva zdravlja, a na predlog Instituta za javno zdravlje i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

“Call centar 9800 je u funkciji od sedam do tri sata, a epidemiološka služba je u pripravnosti 24 sata i građani je mogu kontaktirati pozivom na brojeve telefona 031 342 952 ili 067 072 068”, navodi se u saopštenju.

Opštinski tim za zaštitu i spasavanje apelovao je na sugrađane da sve poslove, u mjeri u kojoj je to moguće, obavljaju telefonskim ili elektronskim putem.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR