11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Centar za socijalni rad pomogao najugroženijim građanima

KORONAVIRUS

Comments 0

Centar za socijalni rad pomogao najugroženijim građanima

Autor: Antena M

  • Viber

Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik brojnim akcijama izašao je u susret svojim korisnicima i najugroženijim porodicama. 

Centar za socijalni rad je pored redovnih aktivnosti i pomoći svojim sugrađanima i ovaj put izašao u susret i obezbijedio pomoć ugroženim porodicama u okviru projekta Program podrške porodici, a u saradnji sa donatorom organizacijom Save the children, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja. 

"Pored porodica koje su uključene u ovaj projekat Centar za socijalni rad je obuhvatio i porodice kojima je pomoć potrebna, a koje nijesu dio ovog projekta. Pored osnovnih životnih namirnica obezbijeđene su i zaštitne maske i medicinske rukavice, kao i sredstva za dezinfekciju.

Zbog složenosti situacije i novih mjera i preporuka Vlade Crne Gore, a u skladu sa njima, porodične saradnice uručile su pomoć u Centru za socijalni rad i na taj način smanjile rizik od prenosa zarazne bolesti.

Za porodice koje nijesu bile u mogućnosti direktno iz Centra da preuzmu pomoć obezbijeđena je dostava na kućnu adresu ugroženih porodica, a u saradnji sa NVO Defendologija centrom i NVO Centrom za romske inicijative", navode u saopštenju. 

Imajući u vidu novanastalu situaciju pandemije Covid-19, Centar za socijalni rad usklađuje i ostale redovne aktivnosti iz svoje nadležnosti.

"Takođe, posebna pažnja se obraća i na najstariju populaciju koja je pogođena novonastalom situacijom", dodaju iz MRSS-a. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR