12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poruka za Barane stiže iz Njemačke od dr Nadežde Basare

KORONAVIRUS

Tag Video
Comments 0

Poruka za Barane stiže iz Njemačke od dr Nadežde Basare

Autor: Antena M

  • Viber

Apel ostani doma i pozdrave svim Baranima i njenim pacijentima iz Crne Gore iz Njemačke poslala je Baranka dr Nadežda Basara - jedan od najvećih stručnjaka za transplantaciju matičnih ćelija u Nemačkoj i Evropi za koju zna cijeli svijet, i koji priča o njenim uspjesima u liječenju teško oboljelih pacijenata.

''Opština Bar izražava veliku zahvalnost dr Basari za učešće u kampanji #ostanidoma i porukama ohrabrenja Baranima i svim ljudima širom Crne Gore'', navedeno je u saopštenju.

U nastavku prenosimo njenu poruku integralno.

„Drage moje Baranke i moji Barani,

Javljam se iz Flensburga sa Baltičkog mora u želji da vas podržim u borbi protiv nevidljivog protivnika koji je za kratko vrijeme potpuno promijenio život na cijeloj planeti. Možda će vam pomoći ono što i meni pomaže, a to je sjećanje na naše pretke, kojima je u brojnim ratovima bilo teže nego nama sada. Nije bilo informacija, nije bilo hrane, nije bilo ljekova, nije bilo toplog doma i ginulo se u velikom broju.

Zato apelujem na sve vas da se pridržavate mjera Vlade Crne Gore, jer to su mjere i Evropske i Svjetske zdravstvene organizacije kojih se svi mi pridržavamo.

Kod mene u bolnici koja pokriva oko 300.000 stanovnika ima jako mali broj oboljelih od korona virusa i hvala Bogu niko nije preminuo. To želim i svima vama, ali za to vam je potrebna čvrsta disciplina kao što imaju Njemci sa krajnjeg sjevera Njemačke, i ja sam uvjerena da ćete uspjeti u borbi protiv ovog opakog virusa i pokazati da ste ponos Crne Gore.

Želim ovom prilikom da pozdravim sve moje pacijente iz Bara i širom Crne Gore, i da im se zahvalim na tome što se striktno pridržavaju mojih uputstava, jer su hematološko-onkološki pacijenti posebno podložni infekcijama, uključujući i infekciju korona virusom. Svako dobro i čuvajte se, moji Barani, moji zemljaci“, poručila je ona.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR