8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mugoša: Nema porasta već danima, prelomni je trenutak, sve zavisi od nas

KORONAVIRUS

Tag Video
Comments 1

Mugoša: Nema porasta već danima, prelomni je trenutak, sve zavisi od nas

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje, kazao je da je situacija u Crnoj Gori trenutno dobra, jer broj inficiranih jeste i dalje na visokom nivou, ali ne raste.

"Došli smo do jedne prelomne granice, prelomnog trenutka i trebalo bi da se može očekivati u narednom periodu pad. Ali, naravno da li će se to desiti zavisi od nas i od poštovanja mjera'', jazao je Mugoša.

Nemanja Radojević iz Kliničkog centra Crne Gore kazao je da je hospitalizovano u covid bolnicama 160 pacijenata.

Šest pacijenata je na mehaničkoj potpori disanja.

Kako je dodao, u Institutu za bolesti djece smješteno je jedno dijete inficirano koronavirusom, ali je hospitalizovano zbog druge teške bolesti.

''To dijete je stabilno'', kazao je on.

Mugoša je kazao da nije zadovoljan nivoom lokalne transmisije, te da bi volio da bude značajno manja, ali je to trenutno nemoguće.

''Jer moramo jednostavno naučiti da živimo s virusom. Sada ide na bolje, nadam se da će biti sve bolje i bolje ubuduće. Znamo da je turizam važan, ja cijeli Balkan posmatram kao jedno žarište, vidjećemo kako ćemo riješiti problem otvaranja granica, jer smo svjesni koliko se naša zemlja oslanja na turizam. Nadam se da ćemo naći način da se otvorimo ali da to ne ugrozi ničije zdravlje'', kazao je.

Na konferenciji je ponovljeno da izbori neće predstavljati opasnost za održavanje izbora, te da se održavanje izbora nikako ne može porediti sa žarištima poput svadbe na kojoj je bilo 600 ljudi.

Kompletan pres možete pogledati na linku ispod.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Duška

E, neka je dr Radojević postavio na mjesto novinare, iz redakcije Dana-a. Da se nije pojavio Covid, vjerovatno ne bih saznala, koliko u Crnoj Gori ima neinteligentnih, primitivnih i zlonamjernih ljudi, bez obzira na njihovu obrazovnu strukturu.