8 °

max 10 ° / min 8 °

Nedjelja

24.01.

10° / 8°

Ponedjeljak

25.01.

10° / 8°

Utorak

26.01.

8° / 2°

Srijeda

27.01.

6° / 0°

Četvrtak

28.01.

8° / 1°

Petak

29.01.

8° / 5°

Subota

30.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
IJZ: U Domu za stare “Duga” 45 korisnika  i osmoro zaposlenih pozitivni na koronavirus

KORONAVIRUS

Comments 1

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

IJZ: U Domu za stare “Duga” 45 korisnika i osmoro zaposlenih pozitivni na koronavirus

Institut za javno zdravlje Crne Gore je u ponedjeljak dobio informaciju o hospitalizaciji jednog korisnika privatne ustanove Doma za stare “Duga” kod kojeg je u Kliničkom centru Crne Gore utvrđena infekcija novim koronavirusom, saopšteno je iz IJZ.

"Nakon toga, Institut za javno zdravlje je obavio testiranje 51 korisnika i 19 zaposlenih. Infekcija novim koronavirusom je laboratorijski potvrđena kod 45 korisnika. Od 19 zaposlenih, pozitivan PCR nalaz ima 8 osoba", saopšteno je iz IJZ.

 Kako je saopšteno iz Doma za stare “Duga”, svi korisnici koji su pozitivni na koronavirus su u izolaciji i trenutno su dobrog opšteg stanja i bez simptoma.

Zaposlenima koji su pozitivni na novi koronavirus je određena mjera samoizolacije.

Upravnica Doma za stare “Duga” je obavijestila Institut da niko od zaposlenih nije imao simptome koronavirusa.

" Institut za javno zdravlje je naložio da se danas obavi dezinfekcija prostorija doma, kao i da nadležna lica pojačaju stepen sprovođenja svih neophodnih mjera za kontrolu, sprečavanje i suzbijanje infekcije.

 Institut za javno zdravlje Crne Gore prati epidemiološku situaciju u Domu za stare “Duga”. U sklopu redovnih aktivnosti, sljedeće nedjelje će se ponovo obaviti testiranje korisnika i zaposlenih koji su trenutno negativni na koronavirus", navedeno je u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

v jedno slovo

Pa, buduci da sam imala prilike da se upoznam sa situacijom u tom domu, Covid je nesto najblaze sto su mogli dobiti.Tamo je gubavac domaca zivotinja.Na veliku zalost jadnih korisnika.E u privatne domove treba poslati inspekciju, ali ne korumpiranu, nego neku koja ce utvrditi realno stanje i staviti ih sve pod kljuc.