13 °

max 17 ° / min 8 °

Nedjelja

24.10.

17° / 8°

Ponedjeljak

25.10.

17° / 7°

Utorak

26.10.

16° / 10°

Srijeda

27.10.

17° / 10°

Četvrtak

28.10.

19° / 9°

Petak

29.10.

18° / 10°

Subota

30.10.

16° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kašćelan: Skoro pet hiljada vakcinisanih na Cetinju, sve više zaraženih među mladima

KORONAVIRUS

Comments 0

Kašćelan: Skoro pet hiljada vakcinisanih na Cetinju, sve više zaraženih među mladima

Autor: Antena M

  • Viber

Evidentan je porast broja zaraženih svuda u Crnoj Gori pa i na Cetinju, kazao je Prijestonice gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.

Njega, kako kaže, zabrinjava podatak da je sve više oboljelih među mlađom populacijom, pa apeluje na sve da se što prije vakcinišu i spriječe eventualno obolijevanje.

Vakcinacija protiv koronavirusa u Prijestonici Cetinje se nastavlja, tako da je sada dato preko 10.000 vacina, od čega je prvom dozom vakcinisano 5.463, a 4.800 drugom dozom, saopšteno je na današnjoj sjednici Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19.

Kašćelan je rekao da je evidentan porast broja zaraženih svuda u Crnoj Gori pa i na Cetinju.

"Zabrinjava me podatak da je sve više oboljelih među mlađom populacijom, pa želim da apelujem na sve da se što prije vakcinišu i spriječe eventualno obolijevanje. Ne smijemo dozvoliti da se ponovi situacija od zimus, jer moramo izbjeći ponovno zaključvanje”, kazao je on.

Kašćelan ističe da je važno posvetiti se ekonomskom oporavku, daljem razvoju grada i kreiranju novih radnih mjesta, a da sve to neće biti moguće ukoliko dođe do značajnog porasta obolijevanja.

Na sastanku je saopšteno i da je u kovid ambulanti Doma zdravlja Cetinje, u periodu od 15. do 29. jula obavljeno je 359 pregleda. Testirana je 331 osoba, od kojih je 53 bilo pozitivno na koronavirus.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje kontrolisali su u skladu sa ovlašćenjima i raspoloživim resursima poštovanje mjera Ministarstva zdravlja u cilju suzbijanja širenja koronavirusa. Zajedno sa Komunalnom policijom obilazili su ugostiteljske objekte, a sa Sanitarnom inspekcijom rađena je i kontrola lica kojima je određena mjera samoizolacije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR