11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Moderna ne ispunjava kriterijume za treću dozu

KORONAVIRUS

Comments 0

Moderna ne ispunjava kriterijume za treću dozu

Autor: Antena M

  • Viber

Naučnici Američke agencije za hranu i ljekove (FDA) saopštili su da vakcina Moderna nije ispunila kriterijume kojima bi se odobrila upotreba buster doze antikovid vakcine.

 FDA je navela da su podaci za Moderninu vakcinu pokazali da buster doza povećava zaštitna antitijela, ali da razlika u nivou antitijela prije i nakon davanja treće doze nije dovoljno velika, posebno kod osoba kod kojih su nivoi antitijela ostali visoki, prenosi b92.

Grupa savjetnika Američkih centara za prevenciju i kontrolu bolesti će se susresti sljedeće sedmice kako bi razgovarali o specifičnim preporukama za to ko može da primi buster doze u SAD, ukoliko FDA odobri određenu vakcinu.

Moderna traži autorizaciju za buster dozu od 50 mikrograma, što je polovina originalne doze vakcine koja se daje u razmaku od četiri sedmice.

Kompanija je zatražila od FDA da joj se dozvoli treća doza za osobe od 65 godina i starije, kao i za imunokompromitovane, nešto nalik autorizaciji koju je dobila rivalska farmaceutska kuća Fajzer i njen partner Biontek.

Savjetnici FDA će takođe razmotriti davanje buster doze za vakcinu Johnson&Johnson u petak, koja se prima u jednoj dozi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR