32 °

max 33 ° / min 23 °

Ponedjeljak

04.07.

33° / 23°

Utorak

05.07.

36° / 21°

Srijeda

06.07.

34° / 20°

Četvrtak

07.07.

32° / 19°

Petak

08.07.

23° / 16°

Subota

09.07.

22° / 16°

Nedjelja

10.07.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Maske u avionima će biti obavezne još nekoliko godina?

Izvor: Pixabay

KORONAVIRUS

Comments 0

Maske u avionima će biti obavezne još nekoliko godina?

Izvor: B92

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Zaštitne maske će postati uobičajeni dio svakog putovanja avionom, a čak iako se granice otvaraju i uslovi ulaska ublažavaju, eksperti kažu da će putnici u avionu nositi maske još neko vrijeme.

Brojni medicinski stručnjaci rekli su za TPG da, dok njihovi sofisticirani sistemi za filtriranje vazduha čine putničke avione jednim od najbezbjednijih javnih prostora na kojima osoba može da se nalazi, maske za lice ostaju posljednja linija odbrane od infekcije.

Izbačen iz aviona jer nije htio da stavi masku?

"Primarni cilj maske je da zaštiti ljude oko vas od vas, ali i vama pruža sloj zaštite", rekao je doktor Paolo Alves, medicinski direktor za MedAire, koji pruža medicinske i bezbjednosne savjete u industriji avio-kompanija.

Jedna od brojnih avio-kompanija koja će i dalje zahtijevati maske je i irska niskotarifna vazduhoplovna kompanija Rajaner, koja je upozorila da će zaštitne maske za lice ostati obavezne na letovima i u narednim godinama, jer njihovi šefovi insistiraju na tome da je to mala cijena da se izbjegne povratak ograničenja u putovanjima uzrokovana kovidom 19.

Avion nedugo nakon polijetanja morao da se vrati: Ponovo afera maska

Nil Sorahan iz Rajanera trenutne potrebe za nošenjem maske za lice uporedio je s ograničenjima unošenja tečnosti u avione nakon terorističkih napada na SAD 2001. godine. Te mjere su postale uobičajene i nema izgleda da će se ikada ukinuti.

"Maske će još neko vrijeme biti s nama. Ako je to cijena koju moramo da platimo narednih nekoliko mjeseci, do ljeta, to je mala cijena. Slično je bilo i nakon 11. septembra, tada smo raskrstili s toaletnim potrepštinama u plastičnim vrećicama, a sad ćemo možda još neko vrijeme morati da živimo s maskom", rekao je Sorahan, a prenosi The Telegraph.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR