15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bogat program  Kotorskog festivala za djecu

Izvor: Foto:Kotor Art

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

Bogat program Kotorskog festivala za djecu

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Osmi dan 27. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu koji je dio ovogodišnjeg KotorArt festivala obilježili su brojni programi.

Na Ljetnjoj pozornici je u okviru glavnog pozorišnog programa izvedena predstava Pozorišta “Boško Buha“ iz Srbije pod nazivom “Pitam se, pitam, koliko sam bitan?”.

Karte za predstavu po tekstu Erlenda Lua, a u režiji Jane Mariči, rasprodate su već tokom jutra, a publika će imati prilike da je pogleda i danas u 21 sati i 30 minuta. 

U predstavi igraju: Stefan Bundalo, Aleksandar Milković, Teodora Ristovski, Miloš Vlalukin i Jelena Trkulja. Erlend Lu, čuveni norveški savremeni pisac i jedan od omiljenih pisaca domaće čitalačke publike, napisao je i serijal knjiga za djecu čiji je glavi junak vozač viljuškara Kurt.

Kurt je, zbog visokog društva u kojem se kreće, postao nesiguran u sebe, i sa svojim malim sinom polazi u potragu za svojim velikim djelom koje će mu pomoći da i on postane važan u svom okruženju.



Kako naglašavaju iz Kotor Arta u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, u okviru edukativno-teorijskog programa, u 18h je biti organizovan okrugli sto na temu “Pozorište za djecu i mlade u funkciji socijalnih promjena, a na Trgu od oružja je tokom osmog festivalskog dana izveden plesni performans Infinity Dance grupe iz Kotora, kao i program “Rukom želimo Sunce taknuti” NVU “Djeca Tivta” i Dječijeg saveza Podgorice.

Na Pjaci od kina, u okviru književnog programa, upriličena je u promocija knjige “Upoznajte Akiko”, autora Stefana Tićmija, a moderatorka je bila Maja Grugurević, naglašavaju iz Kotor Arta.

Danas će u dva termina – u 18h i 20h u Kulturnom centru “Nikola Đurković” biti izvedena predstava “Feral” Teatra Tortoise in a Nutshell i Pozorišta Cumbernauld iz Škotske.

Ross MacKay reditelj je ove predstave, a glumci su: Arran Howie, Ross MacKay, Alex Bird, Jim Harbourne i Matthew Leonard. Inovativna predstava koja kombinuje lutkarstvo, manipulaciju objekata, imersivne zvučne pejzaže i multimedijalnu tehnologiju, Feral sadrži zajednicu pod mikroskopom i detaljno je analizira pred samom publikom. Džo se prisjeća doma iz svog djetinjstva i prati njegovo putovanje od idiličnog grada na obali do zajednice zahvaćene anarhijom.

Kao mješovita umjetnička forma, Feral besprekorno spaja film i izvedbu uživo. Vještom manipulacijom lutaka izvođači oživljavaju maleni svijet, istovremeno stvarajući animaciju uživo, praćenjem svakog njegovog daha digitalnom kamerom, kaže se u saopštenju Kotor Arta.

Na Pjaci od kina će u okviru programa dječijeg scenskog stvaralaštva danas u 19:30h i 20:30h biti izvedene predstave “Mali, a u ulozi velikih – Gospođa ministarka” i “Kameleon” koje su pripremila djeca iz OŠ “Lovćenski partizanski odred” sa Cetinja.

“Veče sa Alisom”, program Plesnog studija “Alisa” iz Kotora biće izveden u 21h na Trgu od oružja, dok se “u komšiluku”, na Trgu Sv. Tripuna u istom terminu organizuje koncert Međunarodnog orkestra mladih muzičara sa solistima, pod nazivom “Deset godina muziciranja”. Ovaj program dio je Festivala gudača u okviru KFPD-a 2019.

Još drugih programa pripremljeno je za deveti dan festivala, a kompletan program sa satnicom može se naći na sajtu www.kotorskifestival.me.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR