18 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Večeras počinje festival umjetničke muzike "Espressivo"

Kultura

Comments 0

Večeras počinje festival umjetničke muzike "Espressivo"

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Koncertom internacionalnog omladinskog hora TURKSOY u večeras u 21 sat u Narodnom muzeju Crne Gore u sali Ivan Crnojević na Cetinju počinje XII Medjunarodni festival umjetničke muzike "Espressivo"

Hor će pod rukovodstvom dirigenta Gulmire Kutibadamova predstaviti raznovrsnim programom sačinjenom od kompozicija nastalim na teritoriji Azerbejdžana, Kazahstana, Kirgizstana, Turske i Tatarstana (RF) koje predstavljaju muzičku kulturnu baštinu zemalja turikijskog regiona.

Festival Espressivo ove godine trajaće do 21. avusta, a prema riječima umjetničkog direktora Mirana Begića, program obuhvata osam koncerata na kojima će se i ovog puta predstaviti brojni muzičari svjetskog renomea.

Niklas Schmidt, Vadim Tsibulevsky, Ha-Young Sul, Ivan Rudin kao i Moskovski simfonijski orkestar koje će u nastupiti u Vladinom domu na Cetinju samo su neki od najznačajnijih umjetnika i ansambala iz svijeta svjetske klasične muzike.

"Osim njih predstaviće se i crnogorski muzičari Luka i Đina Perazić, Kosta i Nataša Popović kao i najbolji studenti, postdiplomci i saradnici Muzičke akademije koji će svirati sa Moskovskim simfonijiskim orkestorm i time ispuniti cilj i misiju festivala da promoviše i domaće umjetnike" – kazao je Begić.

Organizator Espressiva je Muzička akademija Cetinje uz podršku Univerziteta Crne Gore, Ministarstva kulture, JU Grad Teatar Budva, Narodnog muzeja Crne Gore i Prijestonice Cetinje.

Svi koncerti počinju u 21 sat.

Informacija o programu mogu se naći na www.espressivo.ac.me

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR