17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Miranović i Dedović u „Zetskom domu“, Šćepanović u Muzičkom centru

Kultura

Comments 0

Miranović i Dedović u „Zetskom domu“, Šćepanović u Muzičkom centru

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Vlada Crne Gore je na danas održanoj sjednici donijela odluku o izboru direktorke i umjetničke direktorke Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“, te umjetničke direktorke Muzičkog centra Crne Gore.

 Za novu direktorku Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ izabrana je Vesna Miranović, dok je na poziciju umjetničke direktorke reizabrana Lidija Dedović. Sa druge strane, nova umjetnička direktorka Muzičkog centra Crne Gore biće Mirka Šćepanović.

 Vesna Miranović je do sada obavljala dužnost direktorke Studentskog doma na Cetinju, a prije toga bila je i sekretarka u Prijestonici Cetinje. Svojevremeno je bila u rukovodstvu Kulturno umjetničkog društva „Njegoš“ – Cetinje, te u odboru Srednje likovne škole „Petar Lubarda“. Uz brojna priznanja tokom dosadašnje karijere, Miranović je i dobitnica Nagrade „Trinaesti novembar“.

 Lidija Dedović je i u proteklom periodu obavljala dužnost umjetničke direktorke Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“. Prije toga, radila je u Crnogorskom narodnom pozorištu, a tokom umjetničke karijere režirala je niz pozorišnih komada, kako u CNP, tako i u „Zetskom domu“. Među njenim priznanjima, izdvaja se godišnja nagrada za režiju, koju dodjeljuje Crnogorsko narodno pozorište.

 Mirka Šćepanović jedan je od osnivača ansambla „Neuverband“, živi u Bazelu, gdje je završila master i doktorat u klasi Rajnera Šmita, te master za savremenu muziku. Gostujući je umjetnik u kamernim orkestrima iz Štutgarta i Lugana, a članica je kamernih ansambala „Camerata Variabile“ i „Phoenix“. Uz to, Šćepanović je i koncertmajstor orkestra „Sinfonietta Basel“. Govori šest jezika i do sada je nastupala na brojnim renomiranim festivalima klasične muzike.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR