13 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počinje manifestacija "Dani Crne Gore u Sloveniji"

Kultura

Comments 0

Počinje manifestacija "Dani Crne Gore u Sloveniji"

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Predstave "Mlijeko u prahu" i "Pometnje pitomca Terlesa" u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije – ATAK, biće izvedene u Ljubljani i Celju, u okviru Dana Crne Gore u Sloveniji, koji će biti održani od sjutra do 13. septembra.

Ministarstvo kulture u toj će državi 11. 12. i 13. septembra upriličiti više umjetničkih programa kao dio kampanje "Živimo kulturu", pa će u Ljubljani i Celju na programu biti dva komada nezavisne pozorišne produkcije iz Crne Gore, uz nastup jednog od najpopularnijih hip hop sastava u regiji – Who See.

Prvi umjetnički program u okviru Dana Crne Gore u Sloveniji, na programu je u srijedu, 11. septembra, na sceni "Vodni stop" u Celju.

Kako je saopšteno, te večeri, sa početkom u 20 i 30, na repertoaru će biti više puta nagrađavana predstava "Pometnje pitomca Terlesa", rađena u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) i KIC-a "Budo Tomović". Riječ je o adaptaciji romana Roberta Muzila koju je uradio Vasko Račević.

Komad je režirao Zoran Rakočević, a glumi Marko Todorović. Ulaz je slobodan.

Publika u Ljubljani biće u prilici da u četvrtak, 12. septembra, isprati još jedan komad nezavisne pozorišne scene, a potom i koncert jednog od najznačajnijih hip hop sastava u bivšoj Jugoslaviji, dodaju u saopštenju. 

Predstava "Mlijeko u prahu" u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) i KIC-a "Budo Tomović", biće izvedena u Mini teatru u slovenačkoj prijestonici, uz besplatan ulaz.

Predstava je rađena po tekstu Dragane Tripković, u režiji Stevana Bodrože, a uloge tumače Marko Todorović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović.

Sastav Who See nastupiće iste noći na Gornjem – Starom trgu u Ljubljani. Biće to ujedno i njihov prvi nastup u Sloveniji. Koncert će početi u 20 i 30 sati, pri čemu će intro i warmup raditi naš DJ i producent Nikola Rajović (DJ Mono), navedeno je u saopštenju. 

Ulaz će biti slobodan.

Koncipirajući pomenuti program, Ministarstvo kulture težilo je da inostranoj publici predstavi autorske projekte crnogorske nezavisne produkcije, ali i da auditorijumu u Sloveniji prvi put omogući priliku da isprati nastup popularnih hip hop izvođača iz naše države.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR