17 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 14°

Petak

03.05.

17° / 10°

Subota

04.05.

21° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dani ukrajinske muzike u Crnoj Gori

Kultura

Comments 0

Dani ukrajinske muzike u Crnoj Gori

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Asocijacija za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM, Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori i Kulturno - informativni centar “Budo Tomović”, uz partnersku podršku međunarodne organizacije IPO “Za porodične vrijednosti”, organizuju manifestaciju Dani ukrajinske muzike u Crnoj Gori.

Manifestacija će početi 30. septembra umjetničkom izložbom Nacionalnog muzeja Ukrajine “Taras Ševčenko” koji će u izložbenom holu KIC-a predstaviti radove u bakropisu, ukrajinskog umjetničkog genija Tarasa Ševčenka. Takođe, organizacija STUDIORAR će na izložbi predstaviti i segment iz savremenske ukrajinske fotografije. Izložba će trajati do 6. oktobra.

Narednog dana 1. oktobra, manifestacija se nastavlja majstorskim kursom ukrajinske muzike, sa početkom u 17:30h u Velikoj sali KIC-a. Događaj je edukativno - interaktivnog tipa, namijenjen djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i odraslima. Svi posjetioci će se upoznati sa jedinstvenim karakteristikama ukrajinskog nacionalnog instrumenta - bandura i raznih duvačkih instrumenata i imati mogućnost da sviraju i pjevaju zajedno sa muzičarima.

Glavni događaj manifestacije je umjetničko muzičko veče koje će biti održano istog dana u utorak, 1. oktobra u Velikoj sali KIC-a sa početkom u 19 sati. Na koncertu će nastupiti istaknuta ukrajinska umjetnica Tatiana Piskaryova i sopranistkinja, laureatkinja brojnih međunarodnih takmičenja Tatiana Bondar. Izvešće bisere svjetske opere, ukrajinske narodne i popularne pjesme, autentičnu ukrajinsku muziku i svjetske hitove uz pratnju virtuoznih muzičara Yaroslava Giusa (bandur) i Maksima Berezhnyuka (multi instrumentalista).

Ulaz na sve događaje je besplatan.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR