17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raspisan oglas za dodjelu nagrade "13. novembar"

Kultura

Comments 0

Raspisan oglas za dodjelu nagrade "13. novembar"

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Skupština Prijestonice Cetinje objavila je javni poziv za dostavljanje prijedloga za dodjelu nagrade „13. novembar“, koja se uručuje pojedincima ili pravnim licima kao poseban oblik javnog priznanja za najbolje ostvarene rezultate u svim oblastima rada i stvaralaštva koji su od izuzetnog značaja za Prijestonicu Cetinje.

Nagrada „13. novembar“ dodjeljuje se svake treće godine na Dan oslobođenja Prijestonice, a mogu je dobiti i pravna lica i pojedinci van teritorije Prijestonic, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za Prijestonicu. Nagrada se istoj osobi može dodijeliti samo jednom, kaže se u saopštenju organizatora.

Prijedlog za dodjelu nagrade mogu podnijeti građani, odbornici, gradonačelnik Prijestonice, privredna društva, nevladine organizacije, mjesne zajednice, političke partije ili stranke i drugi subjekti sa prebivališem, odnosno sjedištem u Prijestonici.

Prijedlozi se dostavljaju Skupštini Prijestonice Cetinje - žiriju za dodjelu nagrade „13 novembar“ najkasnije do 31. oktobra ove godine u pisanoj formi sa obrazloženjem i dokumentacijom na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata koji se predlažu za nagradu.

Prijedlozi se mogu dostaviti i u elektornskoj formi na e-mail: [email protected] ili poštom na adresu Ul. Bajova 2, Cetinje.

O pristiglim prijedlozima odlučivaće semočlani žiri za dodjelu nagrade „13 novembar“ kojeg čine predsjednik Stevan Radunović i članovi Branko Vujović, Jovana Draganić, Ana Novaković Adžić, Ljiljana Zeković, Dragan Martinović i Ivana Janković.

Nagrada „13. novembar“ dodjeljuje se od 1970. godine. Među brojnim dobitnicima su Danilo Kiš, Dimitrije Popović, Slobodan - Puro Đurić, Jovo Kapičić, Pavle Đonović, princ Nikola Petrović – Njegoš, Luka Lagator, Petar Kapisoda, Božidar Ivanišević, Aleksandar Čilikov, grupa Perper, časne sestre Franjevke, JPU „Zagorka Ivanović, EI Obod, Bolnica Danilo I, Fudbalski klub Lovćen, KUD Njegoš i mnogi drugi, navodi se u saopštenju.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR