7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Program za osmi dan festivala FIAT

Kultura

Comments 0

Program za osmi dan festivala FIAT

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Osmi dan na FIAT-u proteći će u znaku promocije knjige „Sirene za uzbunu“ crnogorskog pisca Nikole Nikolića. Promocija počinje u 22 sata na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović”. O Nikolićevoj knjizi govoriće pisci Balša Brković, Stefan Bošković i novinarka Dragana Erjavšek.

Odlomke iz knjige govoriće glumica Maja Stojanović.

“Sirene za uzbunu” tematizuju burnu završnicu prošlog vijeka u Crnoj Gori, obilježenu ratom, političkom krizom, nestašicom i mnogim ličnim i kolektivnim lomovima

Nikola Nikolić je rođen 1989. u Podgorici. Završio je Fakultet političkih nauka. Na istom fakultetu odbranio je magistarsku tezu o kvislinškim režimima. Dosad je objavio tri romana: „Čvor“ (2011), „Meandar“ (2014) i „Sirene za uzbunu“ (2019), kao i zbirku priča „Atakama“ (2016). Kourednik je knjige „Ko je ko u dijaspori Crne Gore – nauka“ (2013). Priče objavljuje
u crnogorskim i regionalnim časopisima (Art, Ars, Zarez, Kritična masa, Strane, Libra libera, Prosvjeta, Express, Čovjek-Časopis, Eckermann). Piše književnu kritiku za portal Glif. Dobitnik je nagrade „Bihorska Venera“ za kratku priču. Priče su mu prevođene na albanski, engleski i njemački jezik. Umjetnički je direktor „Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja“.

U okviru muzičkog programa, od 23 časa, na krovnoj terasi KIC-a „Budo Tomović“, nastupiće DJ Danilo Vučinić.

FIAT književni, muzički, likovni i programi iz oblasti kreativnih industrija biće prenošeni uživo preko video platforme YouTube, na našem sajtu www.fiat-montenegro.org, kao i na našim kanalima na društvenim mrežama, navodi se u saopštenju.

Organizatori posebno naglašavaju da zbog demokratičnosti i transparentnosti u učešću publike u programima, ne postoji mogućnost onlajn prijave ili rezervacije za programe FIAT-a. Prednost imaju posjetioci koji se pojave najkasnije 15 minuta prije početka programa na ulazu u naše festivalske prostore na krovnoj terasi KIC-a "Budo Tomović" i košarkaškom terenu u Njegoševom parku. Tako će biti izbjegnuta gužva i epidemiološki rizik. U gledalištu ima stotinu mjesta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR