16 °

max 21 ° / min 8 °

Subota

31.10.

21° / 8°

Nedjelja

01.11.

21° / 9°

Ponedjeljak

02.11.

20° / 8°

Utorak

03.11.

21° / 10°

Srijeda

04.11.

21° / 10°

Četvrtak

05.11.

22° / 11°

Petak

06.11.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Paković: Srbija je najmračniji od svih tamnih balkanskih vilajeta

Izvor: Screenshot N1

Kultura

Comments 0

Izvor: tacno.net/Beta

Autor: Antena M

  • Viber

Paković: Srbija je najmračniji od svih tamnih balkanskih vilajeta

Pozorišni reditelj i književnik Zlatko Paković izjavio je danas da je Srbija "najmračniji od svih tamnih balkanskih vilajeta" i da njome vlada "elita neznalica".

Paković je u intervjuu za portal Tacno.net rekao da mu prijetnje koje dobija poslije premijere predstave "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo" upućuju oni koji "nijesu vidjeli ni minut predstave ili snimka predstave", i da to govori da živimo u društvu kojeg "ne zanimaju empirijske činjenice".

On smatra da su prijetnje koje dobija "pod direkcijom političke mafije koja se ovdje gospodski zove vlast".

"Najviše grozomornih prijetnji a svaka je krivično djelo ugrožavanja sigurnosti dolazi iz redova takozvanih navijača. No, pod skutima vlasti, zajedno sa huliganima, nalazi se i kulturna elita, koja pred mojom predstavom ili kukavički ćuti, ili, poput (pozorišnog kritičara Ivana) Medenice, pokušava da je dostavljački okvalifikuje kao manjkav estetski predmet", rekao je Paković.

On kaže da mu jedni prijete fizičkom, a drugi "kulturnom likvidacijom".

Paković je oštro kritikovao stranke i pojedince koji koriste "antinacionalističku retoriku" i "liberalne fraze o toleranciji" a blisko sarađuju sa Srpskom naprednom strankom.

"Govorimo o onima koji misle svojom zadnjicom, dok njihovi poslodavci misle njihovim glavama. Antinacionalistička retorika, liberalne fraze o toleranciji, služe im da kamufliraju sopstveni oportunizam u okrilju najnetolerantnije, najopskurnije vlasti", rekao je Paković.

Paković je dodao da "našim predjelima" prijeti ekološka pošast, a da se našoj omladini sprema "sudbina klijentelističke inteligencije i slugu i služavki već stasalih gazda".

"Ali, sve to može da se preokrene, baš kao u pozorišnoj predstavi. To nam u pozorištu pokazuje još Eshil", rekao je Paković.

Zlatko Paković je dobio veliki broj prijetnji i uvreda preko društvenih mreža nakon premijere njegove predstave "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo".

Paković i glumci predstave bili su na meti i medija bliskih vlasti, koji su ovaj komad nazvali "antisrpskim pamfletom".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR