23 °

max 24 ° / min 13 °

Utorak

18.05.

24° / 13°

Srijeda

19.05.

22° / 13°

Četvrtak

20.05.

19° / 13°

Petak

21.05.

23° / 11°

Subota

22.05.

23° / 12°

Nedjelja

23.05.

25° / 13°

Ponedjeljak

24.05.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Onlajn muzički poklon Zorana Predina Dediću i Kukuruzoviću

Kultura

Comments 0

Onlajn muzički poklon Zorana Predina Dediću i Kukuruzoviću

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Zoran Predin vraća se u Gallusovu dvoranu onlajn koncertom – muzičkim poklonom Arsenu Dediću i Damiru Kukuruzoviću.

Epidemija i smrt jednog od najboljih svjetskih džipsi sving gitarista Damira Kukuruzovića prekinule su promo turneju albuma "Zoran pjeva Arsena” Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django Group, u izdanju Kroacia Rekordsa, navodi se u saopštenju organizatora.

Ipak, na želju Zorana, Damirove Marijane i Damirovog Django Benda, s mladim Kukuruzovićevim sljedbenikom gitaristom Jurajem Markačem turneja se nastavlja premijernim onlajn koncertom "Zoran pjeva Arsena", 13.3. iz Cankarjevog doma u Ljubljani.

Predin i ekipa nastaviće, čim to prilike budu dopuštale, i sa klasičnim živim koncertima, kojima će se pokloniti i Arsenu i Damiru.

Ulaznice potražite na https://www.mojekarte.si/hr/zoran-poje-arsena-spletni-koncert/tickets-1138223.html

Platforma https://live.cd-cc.si biće aktivna sedmicu prije koncerta.

Kako se navodi u saopštenju, Album "Zoran pjeva Arsena", dirljiva posveta najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću, pobudila je veliko interesovanje u regiji, te se, od svog izlaska, album nalazi na prvim mjestima po prodaji, a kako to zvuči uživo zna publika na koncertima u regionu. 

Za Arsena Dedića Predina veže dugogodišnje prijateljstvo, a velikog autora osjećao je ne samo kao prijatelja, već i kao mentora, starijeg brata, njegovu srodnu poetsku dušu.

Upravo zato nakon velikog uspjeha albuma Matije Dedića "Matija svira Arsena" rodila se ideja za album "Zoran pjeva Arsena".

Predin je odabrao dvanaest pjesama koje su snimljene u džipsi swing aranžmanima, a njegova dugogodišnja saradnja s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group omogućila mu je da svoju ideju ostvari na najbolji mogući način.

U novim aranžmanima violinista Bruna Urlića i Zorana Predina, Arsenovi klasici poput “Kuća pored mora”, “Moderato Canatbile”, “Ni ti, ni ja”, “Imenom sam tvojim zvao”, “Pamtim samo sretne dane” dobile su novi stil koji će sasvim sigurno podjednako oduševiti Dedićevu, Kukuruzovićevu i Predinovu publiku, ali i sve one koji vole Leonarda Cohena i Vaya con Dios.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR