10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Internacionalni muzički festival Videoklip u Kijevu: Među učesnicima i Crna Gora

Kultura

Comments 0

Internacionalni muzički festival Videoklip u Kijevu: Među učesnicima i Crna Gora

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Od jula do oktobra 2021. godine održava se jedinstveni vokalni festival 2220 Međunarodni muzički festival VIDEOCLIP za mlade pjevače od 5 do 25 godina iz različitih zemalja.

Kako se navodi u saopštenju, učesnike ocjenjuje isključivo žiri (bez glasanja gledalaca) po sistemu od 10 bodova, gdje je 1 najniža ocjena, 10 najviša. Pobjednik je onaj sa najviše bodova. Kako bi se proglasili najbolji umjetnici, ocjenjuju se vokali, vizualizacija i interpretacija. Rok za podnošenje prijava je 1. oktobar.

Kako se prijaviti, pravila festivala i sve detalje pogledajte ovdje.

25 najboljih video isječaka biće odabrano za izložbu superfinalista u Centralnom parku kulture i razonode u Kijevu kod Luka prijateljstva naroda, koja će u roku od mjesec široku publiku upoznati s djelima mladih umjetnika iz različitih zemalja.

Na izložbi će biti prikazani svijetli okviri iz isječaka učesnika (po jedan kadar iz svakog klipa), portretne fotografije superfinalista sa navedenim imenom, prezimenom i državom učesnika. Svaka fotografija će imati QR kod sa prelaskom na isječak superfinaliste na YouTube kanalu festivala. Biće predstavljen i opis projekta i članovi žirija festivala.

Crnu Goru u uglednom međunarodnom žiriju 2220 Međunarodnog muzičkog festivala VIDEOCLIP predstavlja dugogodišnji šef crnogorske delegacije na Evroviziji, generalni producent glavnog zabavnog programa TV Crne Gore TVCG2, Sabrija Vulić. Žiri takođe uključuje:

Semyon Gorov, Ukrajina, – Predsjednik žirija – kreator isječaka, muzički producent, direktor pozorišta, filma, muzičkih TV emisija i TV mjuzikla,

Elena Andreicheva, Velika Britanija – producentkinja, dobitnik Oscara i BAFTA nagrade (2019. godina),

DJ Ravin, Francuska – pokretač muzičke ideologije svjetski poznate kompilacijske serije Buddha Bar, rezident jednog od najmodernijih svjetskih klubova, pariškog Buddha bara,

Lilit Hovhannisyan, Jermenija – pjevačica, apsolutni jermenski lider po broju pretplatnika na društvenim mrežama i pregleda video sadržaja (preko 400 miliona pregleda na YouTubeu),

Pavle Plahutnik, Slovenija – direktor Međunarodnog muzičkog festivala FeNS u Kopru, Slovenija,

Mehmet Alper Kazancioglu, Turska – izvanredan operski pjevač, vanredni profesor na Državnom konzervatorijumu u Turskoj,

Mars Sierens, Belgija – dirigent, muzičar, profesor muzike,

Eldar Gasimov, Azerbejdžan – pobjednik Evrovizije (2011), pjevač, tekstopisac, glumac,

Vasil Popadyuk, Kanada – virtuozni violinista nazivaju ga “novi Paganini” i “zlatna violina Kanade”,

Sokol Marsi, Albania, kompozitor, tekstopisac i muzički producent, direktor mnogih festivala, uključujući i nacionalni izbor za dječju Evroviziju.

2220 Međunarodni muzički festival VIDEOCLIP osnovali su promotivno -produkcijska kuća STUDIORAR i Udruženje za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM pod patronatom Ministarstva kulture i informativne politike Ukrajine.

Generalni partner je Windrose Airlines. Festival je organizovan s ciljem razvoja vokalne i vizuelne estetike svjetskog muzičkog prostora, stvaranja i jačanja međunarodnih odnosa, promocije mladih talenata i razvoja kulturne diplomatije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR