12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FCJK na internacionalnom bijenalu dizajna u Južnoj Americi

Kultura

Comments 0

FCJK na internacionalnom bijenalu dizajna u Južnoj Americi

Autor: Antena M

  • Viber

Knjiga u izdanju Fakulteta za crnogorski jezik i književnost „Ilustrovana antologija crnogorskih bajki“ izabrana je među 66.712 dizajnerskih rješenja u najboljih 462 iz cijeloga svijeta, koja će biti izložena na zvaničnoj izložbi bijenala dizajna u glavnom gradu Perua – Limi.

„Ilustrovana antologija crnogorskih bajki“ donosi izbor devet najljepših bajki crnogorske usmene književnosti.

Bajke su priredili profesori s FCJK Adnan Čirgić i Aleksandar Radoman, dok je ilustracije opremio grafički dizajner Dejan Batrićević.

Bijenale dizajna u Peruu (Peru Design Biennial) povezuje institucije, kompanije, udruženja, dizajnere na jednoj od najvećih izložbi iz domena grafičkih komunikacija, đe se mogu ispratiti globalni trendovi i novi talenti kreativne, umjetničke i kulturne industrije svijeta.

Izabrani radovi biće predstavljeni na internacionalnoj izložbi 28. januara 2023. u predviđenom prostoru od preko 30.000 m2 u prijestonici Perua – Limi.

Grafički dizajner s Cetinja Dejan Batrićević kaže da je veoma zadovoljan što će predstavljati Crnu Goru na bijenalu dizajna, ističući kvalitetan rad i trud Fakulteta za crnogorski jezik i književnost koji redovno objavljuje zapažen broj knjiga prijeko potrebnih za promociju crnogorskoga kulturnog nasljeđa u Evropi i svijetu.

„Uprkos izloženim nakaradnim opstrukcijama ove i prethodne Vlade Crne Gore, Fakultet za crnogorski jezik i književnost uspijeva da niže uspjehe kako ovđe tako i na međunarodnoj sceni“, zaključuje Batrićević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR