11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koncert francuskih arija i pjesama u KIC-u

Kultura

Comments 0

Koncert francuskih arija i pjesama u KIC-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Koncert francuskih arija i pjesama u izvođenju renomiranih belgijskih umjetnika mecosoprana Mari-Lor Kunjarc i pijaniste Flavijena Kazača biće održan u okviru manifestacije „Frankofonija u Crnoj Gori“ sjutra u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20 sati,navodi se u saopštenju.

Program koncerta činiće djela Kloda Debisija (Trois chansons de Bilitis), Gabrijela Forea (Les roses d'Ispahan; Clair de lune), Hektora Berlioza (Le spectre de la rose), Žorža Bizea (Carmen "Habanera"), Edit Pjaf (La vie en rose) i drugih.

Koncert organizuje KIC „Budo Tomović“ u saradnji sa Francuskim institutom i Ambasadom Belgije.

Flavijen Kazačo (Flavien Casaccio) je koncertni pijanista i pedagog koji je diplomirao klavir i korepeticiju na Kraljevskom konzervatorijumu u Monsu. Usavršavao se u kamernoj i savremenoj muzici na Nacionalnom muzičkom konzervatorijumu u Parizu. Pobjednik je i finalista nekoliko međunarodnih takmičenja. Održao je resitale u nekoliko zemalja: Belgija, Francuska, Monako, Italija, Švajcarska, Luksemburg, Kanada, Rusija; u velikim salama kao što su Palata lijepih umjetnosti u Briselu (BOZAR), Teatar Mučenika, Velika sala Kraljevskog konzervatorijuma u Briselu, Dvorana Alfred Korto u Parizu, Novosibirska filarmonija.
Više puta je takođe nastupao sa Kraljevskim orkestrom “Chambre de Vallonie” i sa Orkestrom kraljevskog konzervatorijuma u Monsu-ARTS2. Trenutno je angažovan kao nastavnik i korepetitor na konzervatorijumima u Turneju, Briselu i Akademiji umjetnosti u Monsu. Zvanični je korepetitor Međunarodnog takmičenja “Adolf Saks” u Dinanu, kao i nekoliko drugih takmičenja.

Mari-Lor Kunjarc (Marie-Laure Coenjaerts) je iz Brisela ušla u svijet muzike sa osam godina kroz studije violine. Svoju akademsku karijeru obogaćuje pohađanjem kursa dikcije-deklamacije, dramske umjetnosti i solo pjevanja. Godine 2001. upisala je Međunarodnu školu pozorišta "Lassaad" gdje je uspješno diplomirala. Studirala je pjevanje na Kraljevskom konzervatorijumu u Monsu kod Tjerija Miljorinija gdje je stekla titulu „Master muzike“. Magistrirala je na Visokoj školi za muziku u Ženevi u klasi Danijele Borst. Njen repertoar čine djela od rane do savremene muzike.

Od 2010. Mari-Lor radi pod dirigentskom palicom renomiranih dirigenta kao što su Tomas Rezner, Leonardo Garsija Alarkon, Paskal Rofe, Ton Kupman, Patrik Davin, Paolo Arivabeni i Žan-Klod Malgoar. Pjeva između ostalih u Kraljevskoj operi Valonije, na BFM u Ženevi, na festivalu Ambrone, u Palati lijepih umjetnosti u Briselu i Šarlroa, kao i u pozorištu Jelisejskih polja u Parizu.
Godine 2015. snimila je disk sa solo pjesamama Bramsa, Šuberta i Šumana, sa pijanistom Filipom Raskinom, i debitovala u mjuziklu "Melodija sreće". Nastupila je 2016. godine i u Pozorištu jelisejskih polja u predstavi "Didona i Enej" Hendrija Persla, pod upravom Džej Si Malgoara.

Sa mjuziklom “Jadnici” je gostovala širom Francuske i u Kini. Pjeva, između ostalih, Mocartov Rekvijem, Šarpentijeov "Versajska zadovoljstva" i prvi put otelotvoruje ulogu Belinde u "Didoni i Eneju" pod upravom Gabrijela Garida. Godine 2018. pridružila se emisiji D.I.V.A. (pozorište Montparnas u Parizu, Rojal Albert Hol u Londonu, festival Violina na pijesku u Rojanu). Izvodi i Beriove narodne pjesme sa ansamblom Sturm und Klang (Festival de Vallonie), kao i Monteverdijevo Večernje sa G. Garidom (Montpelje).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR