8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlaović: Sistem mora da prepoznaje mlade talente i stvara uslove za puni razvoj njihovih potencijala

Izvor: MKM

Kultura

Comments 0

Vlaović: Sistem mora da prepoznaje mlade talente i stvara uslove za puni razvoj njihovih potencijala

Autor: Antena M

  • Viber

- Cilj Ministarstva jeste da stvorimo uslove za kontinuirano kreiranje što više kulturnih sadržaja za djecu i mlade, da kulturni sadržaji budi dostupni svoj djeci u svim krajevima Crne Gore, a da sistem prepoznaje mlade talente i stvara uslove za puni razvoj njihovih potencijala - kazala je ministarka kulture i medija Maša Vlaović na današnjem sastanku sa Asjom Džogović.

Vlaović se sastala sa Džogović, povodom njenog velikog uspjeha na 29. Međunarodnom Đurđevdanskom festivalu dječije pjesme održanom u Banjaluci, gdje je Džogović osvojila tri nagrade sa pjesmom "Želim", i to drugu nagradu za interpretaciju, drugu nagradu za najbolju kompoziciju i nagradu za najbolji aranžman.

Džogović je rekla da je zadovoljna učešćem na Festivalu i svojim plasmanom.

Susretu u Ministarstvu kulture i medija prisustvovao je i kompozitor pjesme Danijel Alibabić, koji je istakao da je mu je saradnja sa Asjom bila veliko zadovoljstvo.

"Rezultat koji je Asja postigla predstavlja ogroman uspjeh, kako za nju, tako i za čitav tim, budući da je riječ o festivalu koji važi za jedan od vodećih u regionu u ovoj oblasti", kazao je Alibabić.

Ministarstvo kulture i medija je, prepoznajući nedostatak sadržaja za djecu i mlade, kreiralo posebnu programsku liniju namijenjenu programima i projektima za djecu i mlade, u okviru koje će uskoro raspisati i konkurs, navode iz ovog resora. 

"U okviru ovog segmenta nastojaćemo da kreiramo i realizujemo sadržaje namijenjene djeci i mladima, kroz čije forme će se razvijati kulturne navike stanovništva od ranog djetinjstva", kazala je Vlaović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR