29 °

max 29 ° / min 19 °

Srijeda

12.06.

29° / 19°

Četvrtak

13.06.

27° / 18°

Petak

14.06.

24° / 16°

Subota

15.06.

26° / 16°

Nedjelja

16.06.

28° / 18°

Ponedjeljak

17.06.

31° / 21°

Utorak

18.06.

31° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zakonskih mogućnosti ima, ali nema političke volje za podršku Sea Dance festivalu

Kultura

Comments 1

Zakonskih mogućnosti ima, ali nema političke volje za podršku Sea Dance festivalu

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom saopštenja Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma da ne postoje zakonske mogućnosti kada je u pitanju finansijska pomoć Sea Dance festivalu, prinuđeni smo da reagujemo i istaknemo da to nije tačno.  De minimis ograničenje koje Ministarstvo spominje u saopštenju važi za državnu pomoć, međutim, još jednom nedvosmisleno ističemo da podrška države Sea Dance festivalu nije pomoć, već komercijalna saradnja u vezi sa realizacijom muzičkog festivala, a u cilju pospješivanja lokalne turističke privrede i jačanja promocije destinacije., navodi se u saopštenju organizatora festivala.  

Ovakve komercijalne saradnje sa državnim institucijama Exitovi festivali imaju u brojnim zemljama širom svijeta, uključujući više zemalja Evropske unije. Među njima je i Sea Star festival u Hrvatskoj, koji je prethodnog vikenda sa ogromnim uspjehom održan u Umagu pred preko 40.000 ljudi i uz značajnu podršku Grada Umaga i Hrvatske turističke zajednice. Na ovaj način se u Hrvatskoj finansiraju i druge velike manifestacije koje podržavaju hrvatske institucije, poput ATP u Umagu, Ultra festivala u Splitu i brojnih drugih, čije finansiranje i održavanje ne bi bilo moguće da je istina ono što je istaknuto u saopštenju MERT-a. 

Sea Dance je crnogorskoj turističkoj privredi do sada donio preko 60 miliona evra i neprocjenjivu promociju širom planete, dok se u dokumentu koji je usvojila Vlade Crne Gore 2014. godine ističe da su procjene da će ovaj festival do 2025. crnogorskom turizmu donijeti preko 100 miliona evra i da će u „značajnoj mjeri doprinijeti poboljšanju poslovanja, ne samo turističke, već i ukupne privrede Crne Gore“.  

Ne želimo da opterećujemo dalje crnogorsku javnost polemikom u medijima, jer ako državnim institucijama i nakon 60 miliona evra doprinosa crnogorskom turizmu, najvećih svjetskih zvijezda koje su posjetile Crnu Goru i neprocjenjive vrijednosti promocije destinacije, nije jasno da podrška Sea Dance-u nije državna pomoć, već jedna od najboljih investicija – to je jasan pokazatelj da ovaj festival nije dobrodošao od strane MERT-a i da ne treba ove godine da bude održan u Crnoj Gori, zaključuju u saopštenju organizatori festivala.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

delboj

E ne moze. Ne daju Bato i Joanikije. Sve bi neki satanisti da dolaze ovdje. Kako da ne.