13 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sve o Festivalu kulture Zabjelo

Kultura

Comments 0

Sve o Festivalu kulture Zabjelo

Autor: Antena M

  • Viber

Sve je spremno za drugo izdanje Festivala kulture Zabjelo koje počinje sjutra u 18:30 časova, uz neka najznačajnijih regionalnih imena alternativne scene! Na stadion „Nikola Šćepović“ u Podgorici 9. i 10. juna stiže dugo iščekivano  veliko finale Mjeseca rokenrola koje će obilježiti fantastični nastupi, dobra energija i humani doprinos svih učesnika i posjetioca. Vremenska prognoza najavljuje sunčano i toplo vrijeme, sa temperaturama do 27 stepeni, idealno za rokenrol vikend koji je pred nama!

Satnica

Festivalske kapije se otvaraju sjutra već u 18 sati i 30 minuta! Od 18:45 sati će nas Zonjov muzički izbor lagano zagrijavati za dobitnu kombinaciju koju čine nastup Kanda, Kodže i Nebojše i zalazak sunca na stadionu! Zabranjeno pušenje izlazi na binu u 21.30 sati, a energična IDA PRESTER & Lollobrigida će zapaliti masu u 23.15 sati. Za razliku od većine festivala, Festival kulture Zabjelo domaće bendove tretira kao regionalne jer zaslužuju pravu priliku na velikoj sceni, pa je tako podgorički bend Neonoen dobio slot u 00:45 sati, dok će završnica prve festivalske večeri početi u 02:00 sati nastupom miljenika crnogorske publike i povratnika festivala – mostarskog sastava Zoster!

U subotu 10. juna muzički program u 18:45 sati otvara FM Mirda vještim žongliranjem ploča i kreira savršenu uvertiru za „uvijek kontra“ TBF koji počinju u 20 sati. U 21:45 sati na binu dolijeću Letu Štuke, a nakon njih nastupaju crnogorski alternativni sastavi PARTY MËJKERSI i Šarđun. Posebna zabjelska poslastica druge festivalske večeri je premijerno izvođenje njihove pjesme „O, živjelo nam Zabjelo“, posvećene Fudbalskom klubu Zabjelo koji ove godine slavi 60 rođendan. Veče se nastavlja u ritmu crnogorske scene, pa se nakon njih tačno u ponoć na binu penje podgorička Vrpca. Festival će u velikom stilu zatvoriti legendarna grupa Sunshine poznata po  energičnim nastupima koji prerastaju u prave žurke!

Ulazak na festival

Festivalske kapije se oba dana otvaraju u 18.30 sati. Kupljene ulaznice se na ulazu mijenjaju  za festivalsku narukvicu. Na ulazu na stadion će biti dostupne samo jednodnevne ulaznice po cijeni od 15€, sa posebnim pogodnostima za korisnike CKB Visa kartice i EYCA studentske kartice.

Plaćanje na festivalu

U saradnji sa CKB-om svim posjetiocima je omogućena kupovina tokena na festivalu putem platnih kartica, a svim vlasnicima CKB Visa kartice cash back od 20% prilikom kupovine ulaznica za festival na ulazu.

Podrška Fudbalskom klubu Zabjelo i Fondaciji „Ognjen Rakočević“

Drugo izdanje Festivala kulture Zabjelo pored bogatog muzičkog programa donosi i priliku svim posjetiocima da daju svoj humani doprinos. Naime, dio prihoda od svake prodate ulaznice Festival kulture Zabjelo će donirati Fondaciji „Ognjen Rakočević“ koja će uplaćenim novcem kupiti i donirati instrumente koji su potrebni Stomatološkoj Poliklinici u Podgorici za rad sa djecom sa smetnjama u razvoju, dok će dio prihoda od svake prodate ulaznice ići domaćinu festivala, Fudbalskom klubu Zabjelo.

Aktuelne cijene ulaznica do kraja dana!

Aktuelne cijene ulaznica po cijeni od 20€ za festivalske i 12€ za jednodnevne važe danas do kraja dana. Festivalske ulaznice dostupne su po cijeni od 20€ i jednodnevne po cijeni od 12€. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima širom zemlje i na stranici festivala festivalkulturezabjelo.me .

Na dane festivala će na ulazu biti dostupne samo jednodnevne ulaznice po cijeni od 15€. Zahvaljujući zajedničkoj akciji CKB-a i Festivala kulture Zabjelo, svi koji kupe svoje ulaznice na dane festivala CKB Visa karticom dobiće cash back u iznosu od 20%. Korisnici EYCA kartice na ulazu na festival mogu da kupe ulaznicu po promotivnoj cijeni od 12€.

Događaj podržavaju Tuborg, FK Zabjelo, Monteput, Sekretarijat za kulturu i sport, Ministarstvo kulture i medija, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Glavni grad Podgorica, Goodfellas, Jameson, PAM, Hotel CUE i Aqua Bianca.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR