6 °

max 11 ° / min 6 °

Srijeda

29.11.

11° / 6°

Četvrtak

30.11.

11° / 6°

Petak

01.12.

14° / 11°

Subota

02.12.

14° / 13°

Nedjelja

03.12.

11° / 8°

Ponedjeljak

04.12.

8° / 6°

Utorak

05.12.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorska pozorišta opraštaju se od velikog reditelja Jagoša Markovića

Izvor: Screenshot

Kultura

Comments 0

Crnogorska pozorišta opraštaju se od velikog reditelja Jagoša Markovića

Izvor: CDM/Analitika/Antena

Autor: Antena M

  • Viber

Jedan od najcjenjenijih režisera, Jagoš Marković, preminuo je u 58. godini. Od poznatog reditelja su se oprostila i brojna pozorišta u kojima su igrane predstave u njegovoj režiji.

Gradsko pozorište Podgorica objavilo je poruku kojom se oprostilo od cijenjenog reditelja i prijatelja.

“Gradsko pozorište tuguje zbog odlaska našeg kolege i prijatelja, jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja regiona Jagoša Markovića.

U Gradskom pozorištu radio je brojne komade koji su izvođeni i nagrađivani širom regiona, među kojima se ističu ,,Tri musketara”, ,,Filomena Marturano”, ,,Lukrecija iliti Ždero”, ,,Čarobnjak iz Oza”, ,, Snježna kraljica”…

Pored rediteljskog rada Jagoš Marković je bio i na čelu Savjeta Gradskog pozorišta, a dobitnik je i nagrade Vasilije Ivanovič Šćućkin“.

“S osjećajem izrazite tuge i gubitka, Crnogorsko narodno pozorište oprašta se od Jagoša Markovića, cijenjenog kolege i prijatelja, stalnog reditelja Narodnog pozorišta Beograd, jednog od najznačajnijih regionalnih umjetnika, dobitnika državnih, brojnih strukovnih i festivalskih nagrada”, naveli su iz CNP-a. 

Markovića, reditelja osobene poetike i prepoznatljive stvaralačke energije, koji pripada redu najznačajnijih pozorišnih umjetnika u regionu, pamtiće, dodaju, i po predstavama koje je realizovao u Crnogorskom narodnom pozorištu, među kojima su “Komedija zabune”, “Tartif”, “Hekuba”, “Učene žene”.

“Povodom Markovićeve smrti, Crnogorsko narodno pozorište upućuje porodici, Narodnom pozorištu Beograd, njegovim kolegama i brojnim poštovaocima izraze dubokog i iskrenog saučešća”, zaključili su iz CNP. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR