18 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

18° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
(VIDEO) Blok 5 - građen za budućnost

Kultura

Tag Video
Comments 4

(VIDEO) Blok 5 - građen za budućnost

Autor: Antena M

  • Viber

Jedan od simbola Podgorice koji nikada nije prestao da se razvija, iznenađuje nas i izaziva nova divljenja. Nikada ga se nijesmo zasitili, jer svoje čari pokazuje svakog dana, bilo da ga posmatrate sa strane ili živite u njemu. Jer, građen je on u jednom vremenu, ali da živi u vječnoj budućnosti i da nove generacije dočekuje spreman - na svaki izazov da ponudi odgovor, da sačuva svaku generaciju i odoli svakoj nedaći. Blok 5 - jedan kvart nacrtan idejom i rukom glavnog arhitekte Milete Bojovića svoju slavu ne prestaje da živi od 1977. Kako je Bojović i rekao u razgovoru za Antenu M - stanovi svih zgrada izgrađeni su u sadašnjosti za život u budućnosti. I zaista, ovom titogradskom simbolu obećane su zvijezde vječne budućnosti. 

U nastavku pogledajte treću epizodu posvećenu Bloku 5 serijala "Nekada i sad", koji Antena M sporovodi u okviru projekta "Doprinos promociji kulture raznolikosti, očuvanju tradicije i autentičnosti identiteta Crne Gore", koje finansira Ministarstvo kulture i medija iz Podfonda za dnevne i nedjeljne štampane medije i internetske publikacije.

Autori: Mia Zeković i Pavle Jovićević

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Ana

Začuđujuće je da se ne pominje Tupa Vukotić, sjajni arhitekta, koji je urbanistički osmislio Blok 5 i sve sadržaje u njemu o kojima pohvalno govorimo i služi kao najbolji primjer .....

Mila K

Kad su nikli drvoredi divnih stabala. Kad su stigla zabavišta i škola. Moglo se ući u renoviranje ogp fušeraja. Najljepši podgorički kvart.