17 °

max 20 ° / min 9 °

Subota

27.04.

20° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predstavljanje književnog opusa Borisa Kastela u Budvi

Kultura

Comments 0

Predstavljanje književnog opusa Borisa Kastela u Budvi

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

U Narodna biblioteka Budve organizuje predstavljanje književnog opusa Borisa Jovanovića Kastela u petak, 29. septembra sa početkom u 20 sati.

U prostorijama Narodne biblioteke Budve sa autorom više od 20 knjiga poezije i eseja, Borisom Jovanovićem Kastelom, razgovaraće Stanka Stanojević.

Kastelove stihove čitaće učenica četvrtog razreda SMŠ Danilo Kiš iz Budve - Jasmina Bigović, dok će zvucima flaute upotpuniti mediteranski sklad učenica trećeg razreda Srednje muzičke škole iz Tivta – Ksenija Franeta.

"Boris Jovanović Kastel ne samo kod nas nego i u Evropi slovi za pjesnika Mediterana i zaista je u cjelokupnom bogatom stvaralaštvu Mediteran odrednica, zajednički imenitelj tema i motiva, alfa i omega stvaranja, pa stoga, bez pretjerivanja možemo reći da je ovaj pjesnik u književnost uveo novi poetski pravac.

Da li je u tome pravcu usamljen na crnogorskoj stvaralačkoj sceni, kao i o mnogim drugim pitanjima koja pokreću i na specifičan način na ista odgovaraju poezija i poetika, biće prilika da čujemo upravo od autora.

Da izvrsna poezija ne poznaje granice i da se svugdje dobro može razmjeti i osjetiti, na to ukazuje činjenica da su Kastelovi stihovi prevedeni na mnoge strane jezike, da su stanovnici brojnih antologija evropske poezije, te da su zbog univerzalnosti i punoće značenja ovjenčani bojnim nagradama", navodi se u saopštenju budvanske biblioteke.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR